Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Future Eğitim Kampı: Fırat İşbecer’den Uygulama ile İnovasyonu Güçlendirmek [Kristal Elma 2014]

Future Eğitim Kampı: Fırat İşbecer’den Uygulama ile İnovasyonu Güçlendirmek [Kristal Elma 2014]

Herkesin dünyayı değiştirecek fikirleri var, siz o yüzden bir adım öne geçmek için fikirlerinizi uygulamaya dökmelisiniz.

Kristal Elma’da moderatörlüğünü gerçekleştirdiği “Game Changers Entrepreneurs Who Create Magic In Their Industry” oturumundan sonra Fırat İşbecer “İnovasyon ve Uygulamayı Güçlendirerek Bir Adım Önde Olmak” sunumuyla Future Eğitim Kampı’nda özetle “Uygulama olmadan inovasyon bir hiç!” dedi; “Herkesin dünyayı değiştirecek fikirleri var, herkes inovasyon hakkında konuşmayı sever ama bu fikirler uygulamaya dökülmediği sürece hiçbir işe yaramaz.”

İşbecer, mobil dünyada her şeyin bir zincir halinde ilerlediğini, önce donanım sorunun çözüldüğünü, bununla işletim sistemlerinin gelişmesine olanak sağlandığını ve işletim sistemlerinin belli bir seviyeye gelmesiyle de uygulamaların gelişmeye başladığını belirtti. Tabii ki bunların hepsi en sonunda kullanıcıya yaradı ve önce kişisel deneyimin, şimdilerde ise sosyal deneyimin ön plana çıktığı bir platform yaratılmış oldu. Bu sosyal deneyimi başarıyla yaşatmak artık yepyeni bir karaktere bürünen kullanıcıyı anlamaktan geçiyor ve bunun için öncelikle onun diğer kullanıcılarla olan iletişimini, etkileşimini anlamanız gerekiyor.

Eskiden tek, düz bir çizgi üzerinde ilerleyen ve “single thread” olarak adlandırdığımız hayatımız, artık o düz çizginin üstüne sosyal medyada yaşadığımız farklı hayatlar ve hatta farklı zamanlarla “multi thread” olarak ilerliyor. Artık “multi thread” yaşamı geliştirecek inovasyonların ön plana çıkacağı, başarıyı getireceği bir dönemdeyiz. 

Teknoloji dünyasında inovasyonun ömrünün çok kısa, 3 sene olduğunu belirten İşbecer: “Şu anda tüm işlemlerimizi gerçekleştirdiğimiz cep telefonlarımız; giyilebilir, kişiselleştirilebilir, daha çok bilgi sunan ve birbiriyle ilişkili teknolojik ürünlerin geliştirilmesiyle sadece data görüntülemeye yarayan aletlere dönüşecek. Ve gelecek artık tek bir şeyde değil, her şeyin, tüm bu bilgilerin bir araya gelmesinde; data’da!” diye ekliyor ve Kristal Elma oturumlarının hakimi “big data” kavramını Future Eğitim Kampı’na sokuyor.

“Ama tabii ki bunların hepsi için uygulama şart!” Ürününüz çalıştığı sürece güzeldir, tasarımı kötü de olsa eğer ki çalışıyorsa hemen sahada olmalı, uygulanmalı; yoksa çok geç kalabilirsiniz. Her şeyin çok hızlı ilerlediği bu sektörde bir adım önde olmak için inovasyona hazır doğru bir müşteriye, çalışma takımına ve işinizin etrafında oluşturacağınız kültüre ihtiyacınız var, ve tabii ki yine, yeni ve yeniden uygulamaya.