Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
TBWA\Istanbul Cannes Lions 2019’da Bronz Aslan Kazandı [Cannes Lions 2019]

TBWA\Istanbul Cannes Lions 2019’da Bronz Aslan Kazandı [Cannes Lions 2019]

Cannes Lions 2019'da Outdoor kategorisinde Land Rover için hazırladığı Shirt ve Polo Shirt ilanları ile TBWA\Istanbul Bronz Aslan kazandı.

66’ncısı düzenlenen Uluslararası Yaratıcılık Festivali Cannes Lions 2019’da ilk gün geride kaldı. Outdoor, Health & Wellness, Design, Pharma ve Print & Publishing kategorilerinin kısa listelerinin açıklanmasının ardından ödül alan yaratıcı işler açıklandı. Outdoor ve Design kategorilerinde Türkiye’den kısa listeye kalan Acting Identity kampanyası ve Land Rover için hazırladığı Shirt – Polo Shirt ilanları ile TBWA\Istanbul, Glasses of Drought kampanyası ile Havas İstanbul ve Uncover the Shame ile 4129Grey kısa listeye kalmıştı.

Outdoor kategorisinde kısa listeye kalan TBWA\Istanbul, Land Rover için hazırladığı Shirt ve Polo kampanyaları ile Bronz Aslan kazandı. Outdoor kategorisi’nde Grand Prix’nin sahibi ise Nike için Dream Crazy kampanyasını hazırlayan Wieden+Kennedy oldu. NFL oyuncusu Colin Kaepernick’in seslendirmesini yaptığı ve reklam filminde oynadığı kampanya kısa sürede oldukça ses getirmiş Amerikan Başkanı Donald Trump başta olmak üzere muhafazakar kesimden oldukça tepki almıştı. Dream Crazy kampanyası ilk başta Nike’nin hisselerini düşüşe geçirse de ilerleyen dönemde Serena Williams, Jim Carrey gibi ünlü isimlerin de desteğiyle markaya değer kazandırmış ve Nike’nin satışlarını arttırmıştı.

Türkiye’nin 3 kampanya ile yer aldığı Design kategorisinde ise ödül alamadı. Kategorinin Grand Prix kazanan projesi ise Google Creative Lab tarafından geliştirilen Experiments in AI + Accessibility oldu.

Görsel: Cannes Lions