Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Türkiye’den Vegan Et Girişimi: Eat Vappy

Türkiye’den Vegan Et Girişimi: Eat Vappy

Tüm dünyada hayvansal et endüstrisine karşı bitkisel et alternatifleri ortaya çıkarken Türkiye'de de Eat Vappy bu türden vegan ve sağlıklı et ürünleri üretiyor.

Hayvan haklarını, insan sağlığını ve gezegenimizin geleceğini tehdit eden et endüstrisine karşı pek çok vegan et alternatifiyle karşılıyoruz son yıllarda. En son SXSW Interactive Innovation Awards finalistlerinden Air Protein’in, havadaki elementleri proteine dönüştürerek ürettiği etsiz eti haber yapmıştık. Onun öncesinde Impossible Foods’un sadece bitkilerden ürettiği et ve süt ürünlerini yakından takip ettik. Impossible Foods ve Burger King iş birliğiyle hayvansal gıda içermeyen Impossible Whopper bile yapıldı. Peki tüm dünyada vegan et alanında böyle güzel gelişmeler olurken Türkiye’de neler oluyor? Bu soruya Eat Vappy ile yanıt bulmamız mümkün.

Eat Vappy ile “yeni nesil et”

İstanbul çıkışlı Eat Vappy hayvansal ete kıyasla daha yüksek proteinli, daha sağlıklı, kolesterolü yükseltmeyen bir et sunuyor. Diğer tüm vegan et üreticilerinde olduğu gibi, hayvansal et ile aynı tada sahip olan bitkisel bazlı et teknolojisi üzerinde çalışıyorlar ve aynı zamanda bunun üretimini yapıyorlar. Eat Vappy hayvansal etten çok daha iyi bir tat sunduğu konusunda da iddialı. İnsanlık türünün devamı için yeme biçimimizi yenilememiz gerektiğine inanıyor.

Eat Vappy’nin bitkisel et ürünlerine baktığınızda köfte, sucuk ve hamburger köftesinin öne çıktığını görüyorsunuz. Ayrıca zahterli tofu ve sade tofu gibi tofu çeşitleri de sunuyorlar.

Eat Vappy’yi internet sitesi, Facebook sayfası ve Instagram’ı üzerinden takip etmeyi unutmayın. Sosyal medyada, ürünlerin Türkiye’de nerelerde satıldığına dair bilgi de paylaşıyorlar.

Görsel: Eat Vappy
Manşet görseli düzenlenmiştir. 


Bigumigu Yazarı
| GENEL