Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
M&S Etik Tarım İddiasını 3B Ekrana Taşıdı

M&S Etik Tarım İddiasını 3B Ekrana Taşıdı

Marks and Spencer, "Chilled Cows, Chilled Milk" isimli kampanyasında serbest gezen ineklerin görüntülerini 3B reklam panosuna taşıdı.

3B reklam panoları, şimdiye kadar genellikle markaların iddialı CGI animasyonlarla mesajını ilettiği alanlar oldu. İş, teknik ve biçimsel yönden ne kadar iddialıysa o kadar fazla konuşuluyordu. İngiliz perakendeci Marks and Spencer (M&S) süt konusundaki yaklaşımını bu son teknoloji ürünü anamorfik ekranlara taşıyarak içeriği öne çıkarmayı tercih etti.

CGI yok, kamera içi 3B görüntüler var

Marks and Spencer “Chilled Cows, Chilled Milk” adlı bu panonun, dünyanın ilk canlı aksiyon 3B dijital reklam panosu olduğu konusunda iddialı. İlk olsa da olmasa da bu reklam, markaların son teknolojiyi yaratıcı hikaye anlatımına nasıl dahil edebileceğine yönelik önemli bir adım olarak nitelendiriliyor.

Pano, medya ajansı Mindshare, reklam ajansı Kinetic ve DOOH.com iş birliğiyle yaratılmış. Chilled Cows, Chilled Milk kampanyası, markaların en son teknolojiyi yaratıcı hikaye anlatımına nasıl dahil edebileceğine yönelik önemli bir adım olabilir.

Başrolünde Daisy adında bir ineğin yer aldığı film, kamera içi 3B görselleri yakalamak ve post prodüksiyon CGI ihtiyacını ortadan kaldırmak üzere Kuzey İrlanda’daki bir çiftlikte çekilmiş. Bu çiftlik, M&S Food’un Kuzey İrlanda’daki RSPCA güvenceli süt tedarikçilerinden birine ait bir mandıra çiftliği.

Tabelanın yanından geçenler, çayırlarda serbestçe otlayan sevimli hayvanları görüyor. İnekler ara sıra sanki izleyenleri yalayacakmış gibi dilini dışarı çıkarıyor. Kampanya, Manchester’daki Arndale’de ve Londra’nın üç önemli noktasında (Four Dials, Canary Wharf ve Piccadilly Lights) yürütülüyor.

Reklamlardaki mutlu inek görüntüleri, insanlara ne kadar inandırıcı görünüyor?

Reklam, bilinçli tüketicilerden eleştiri aldı Reklamla ilgili sosyal medya paylaşımlarının altında eleştirel yorumları görebilirsiniz. Reklamlarda bize özgür ve mutlu inekler gösterilse bile görelim, kapalı kapılar ardında yaşanan gerçekleri inkar edemeyiz. O yüzden etik tarım prensibi güden markaların samimiyetine de her zaman şüpheyle yaklaşmakta fayda var. Şu makale, sorgulama yetilerinizi güçlendirebilir. Ayrıca süt ve et tüketimin gezegene büyük hasar verdiği de uzun süredir konuşuluyor. Bu nedenle vegan olmayanlar dahi bitkisel süt ürünlerine ilgi duymaya başladı.