Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yalnızca Yağmur Yağınca Kaldırımda Beliren Şiirler

Yalnızca Yağmur Yağınca Kaldırımda Beliren Şiirler

Boston Belediyesi ve Mass Poetry organizasyonu, şehrin kaldırımlarını yalnızca yağmur altında ortaya çıkan şiir mısralarıyla kapladı.

Yağmur yağınca ortaya çıkan sokak sanatı eserlerinin, FIAT ve Mazda’nın yaptığı kampanyaların ardından bu kez Mass Poetry organizasyonu Boston Belediyesi ile işbirliği yaparak Raining Poetry projesini uygulamaya koydu. Proje kapsamında su tutmayan, silikon içerikli görünmez bir spreyle kaldırımlara yazılan dörtlükler ve soneler yalnızca yağmur yağınca ortaya çıkıyor.

Belediye tarafından şehir şairi seçilen Danielle Georges; Langston Hughes, Elizabeth McKim, Barbara Helfgott Hyett ve Gary Duehr gibi Boston edebiyatına ve kültürel zenginliğine katkıda bulunan şair ve fikir insanlarının şiirlerinin şehrin sokaklarında yer almasını istedi.

Her bir dörtlük ve uyak, yerel sokak sanatçıları tarafından şablonlarla (stencil) birlikte kaldırımlara aktarıldı. Sanatçılar, doğada çözünebilen, su geçirmez sprey boyalarla Boston halkının yağmur başlayınca gözlerine su kaçmasını engellemek için başlarını aşağı eğdiklerinde ayaklarının altında güzel bir sürprizle karşılaşmasına vesile oldu.

Görsel: Mass Poetry