Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yapay Sinir Ağlarından İlham Alan Projeksiyon Yansıtma Gösterisi

Yapay Sinir Ağlarından İlham Alan Projeksiyon Yansıtma Gösterisi

Void imzalı görsel ve işitsel performans, yapay sinir ağlarından ilham alarak sizi beyin ve uzay arasında bir yolculuğa çıkarıyor.

Animasyon ve dijital sanatlar üzerine yoğunlaşan yaratıcı ekip Void tarafından hazırlanan Bio-Inspire, geleceğimize en çok etki edecek teknolojilerden birinden ilham alarak kurgulanmış. Yapay sinir ağları, makinelerin düşünme kabiliyetine ışık tutan bir tamlama. Fakat yapay sinir ağlarının ardında makinenin öğrenme sürecine, algoritmasına ve doğrulama yetisine dayanan kompleks bir süreç yer alıyor. Ve tabii insan olmanın getirdiği yaratıcı kibirle bakıldığında da öğrenme, doğrulama, kompleks gibi kelimelerle bir nesneyi tanımlayınca aslında insanı referans göstermiş oluyoruz.

Void ekibi de yapay sinir ağlarının kurduğu bu dünyayla karşılaşınca gönül tellerini titremiş ve Bio-Inspire doğmuş. 5 dakikalık görsel ve işitsel performans kubbe üzerine projeksiyon yansıtmayla aktarılarak Institute of American Indian Arts (New Mexico, ABD) ve Fiske Planetarium (Colorado, ABD) sergilenmiş.

Bilim kurgu eserlerinde klişeleşmeye yüz tutmuş bir benzetme olsa da beyin içindeki sinirler ile uzay boşluğu arasındaki benzerlik gibi, Bio-Inspire da iki eksen arasına bir çizgi çizerek sürükleyici bir yolculuk vadediyor.





Künye:

Yönetmen: Yusuf Emre Kucur, Bahadır Dağdelen
Konsept Geliştirme: Şerife Seda Kucur
Proje Yöneticisi: Evren Erbaşol
Görsel ve İşitsel Sanatçı: Yusuf Emre Kucur, Bahadır Dağdelen
Belgeleme: Cüneyt Korkut Keleşoglu
Ses Tasarım: Selçuk Can Güven, Erhan Kabakci

Özel Teşekkür: Selay Karasu, Rob Chapman, Barış Serdar, Ali Ata Kavame, Can Bilgin

Görsel; Vimeo