Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Soul, Jazz, Hip Hop, Reggae’nin Ünlü İsimlerinin GIF Portreleri

Soul, Jazz, Hip Hop, Reggae’nin Ünlü İsimlerinin GIF Portreleri

Richard Epps; soul, jazz, reggae gibi siyah kökenli müziğin ünlü sanatçılarını kendi yorumuyla GIF'e dönüştürüyor.

Afrika’dan gelip Amerika’da gelişen ve bir ana akım tarafından altın çağlarını geride bıraktığı düşünülen birkaç müzik türü var ki kültürleri ve tarihlerinin ölümsüzlüğü su götürmez bir gerçek. Soul, Jazz, Reggae gibi müzik türleri kendi dönemlerinde özellikle siyah müzisyenlerin hakim ses rengiyle şekillendi. Günümüzdeyse bu isimleri andığımızda iki dirhem merakımız, gönül telimizi titretmeye yetiyor.

İngiltere’nin güneyindeki Margate kentinde yaşayan tasarımcı ve sanatçı Richard Epps, bu sanatçılara adanmış eserler üretiyor ve müzik kültürü yeni dijital sanatlar içerisinde yaşatıyor. Soul müzik içersinde büyük değer yaratan Curtis Mayfield, Barry White gibi günümüzü göremeyen sanatçılardan Stevie Wonder gibi günümüzde dahi popülerliğini koruyan isimlere kadar genişliyor yelpaze.

Sanatçının tek bir müzik türüne bağlı kalmadan ürettiği eserlerine baktığımızda ortaya siyah müzisyenlerin ve ürettiği harika dünyaların müziğe ve dünyaya kattığı değeri görüyoruz. Richard Epps’in farklı karakterlerde ürettiği GIF’lerin ortak yönü, belirli bir dönem ürettikleri müzikle birlikte ten renkleriyle de değerlendirilen bireyler olmaları.

Roy Ayers, Curtis Mayfield, Barry White, Isaac Hayes, Stevie Wonder ve Marvin Gaye

SoulMan

Aretha Franklin

Görsel; Margaterich
Manşet görseli düzenlenmiştir.