Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Sadece GIF’le Kurgulanan Müzik Videosu

Sadece GIF’le Kurgulanan Müzik Videosu

The Shoes'un Drifted isimli parçası, Dent De Cuir işbirliğiyle internetin ünlü GIF'lerini yaratıcı bir kolajıyla düşük bütçeli prodüksiyon dersi niteliğinde.

Müzik videosu yapımı her kademesiyle artık bir sanat formu ve üretkenliğin had safhada uygulandığı bir mecra. Hatta MTV Video Müzik Ödülleri gibi alanında tek olduğu için kendi prestijini yaratan ödül organizasyonlarına karşılık, bu medyayı sanat formu ve iletişimi olarak algılayan Vimeo aynı kategorilerle kendi ödüllerini paylaşmıştı.

Fransız müzik ikilisi The Shoes, yeni albümü Chemicals’da yer alan Drifted isimli parçası için oldukça yaratıcı ve düşük bütçeli bir müzik videosu hazırladı. Öyle ki kurgu ve planlama kısmını tamamladıktan sonra sıfır maliyet ve bilgisayar ile yapılabilecek videoda Dent De Cuir imzası var.

GIF temelli kurgulanan müzik videosunda birkaç Youtube videosunun izleri de görünüyor ancak temelinde internet mîmleri ve viral içerikler yer alıyor. Başrolde Dawson’s Creek‘deki ağlama sahnesiyle internetin hafızasına kazınan James Van Der Beek yer alıyor. Ve peşi sıra Chuck Norris, Dramatic Chipmunk, FIFA 2010 Dünya Kupası’ndan Zidane, Mike Tyson, uçan gelincik, Edward Norton ve Kim Kardashian gibi internetin ününü tatmış kareler ve kişiler beliriyor.

Kurgu, kompozisyon, internet mîmlerinin karışımı ve hibrit iletişimiyle ortaya çıkan müzik videosu kolaj konusunda da yaratıcı bir çalışma olarak öne çıkıyor.

Dent De Cuir‘in ise Dye – She’s Bad, Modeselektor – Evil Twin gibi müzik videolarında da imzası bulunuyor. Onları da bu işlerle hatırlayabilirsiniz.




Görsel; Vimeo