Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Popülerleşen Glitch’i Kaliteli Kullanan Bir Müzik Videosu: A$AP Mob – Yamborghini High

Popülerleşen Glitch’i Kaliteli Kullanan Bir Müzik Videosu: A$AP Mob – Yamborghini High

Harlem çıkışlı hip-hop grubu A$AP Mob, geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden üyeleri Yams için ağıt niteliğinde bir müzik videosu yayınladı.

A$AP Rocky ve A$AP Ferg’ün de aralarında bulunduğu Harlem çıkışlı hip hop grubu A$AP Mob, hem bu iki ismin bireysel kariyerleri hem de grup olarak yakaladıkları başarıyla birlikte doğu yakasının dikkat çeken toplulukları arasına girdi. A$AP Mob, ekibinden A$AP Yams geçtiğimiz yıl Ocak ayında hayatını kaybetmişti. Onun yokluğu ekip manevi bir boşluk anlamına gelirken grubun daha çok tanınan isimlerinin de büyük bir ilham kaynağıydı.

Yams’ın ölümünün birinci yılında, A$AP Mob ağıt değerinde bir parça olan Yamborghini High’ı yayınladı. Grubun bütünlüğü ve Yams’a saygı duruşu değerindeki bu parçanın müzik videosu da glitch ve datamoshing teknikleriyle yapılan son dönemin en kaliteli ve popüler işi olarak dikkat çekiyor. Renkleri, doku ve desen değişimleri etkili kullanarak sahneler arasındaki geçişi ve prodüksiyon sürecini başarıyla yönetiyor.

2014 civarnıda yayınlanan iPad’i tarayarak yaratılan glitch’lerle yapılan müzik videosu ve algıyla glitch’i birleştiren müzik videosu sonrasında glitch de 2016 yılında tıpkı vaporwave gibi popülerleşiyor ve ana akıma geçiş yapıyor. A$AP Mob ise bu dijital deformasyon tekniğini akıcı bir dille kurgulayan isim oluyor.

Görsel: YouTube