Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Down Sendromlu Gençler, Önyargıları Köpeklerle Yıkıyor

Down Sendromlu Gençler, Önyargıları Köpeklerle Yıkıyor

Kimsenin iş vermek istemediği Down sendromlu gençler, hayallerini köpeklerin dostluğuyla gerçekleştiriyor.

Rus toplumu, çok büyük bir ayıp olmasına rağmen Down sendromlu insanları dışlıyor. Ülkedeki geniş bir kesim, Down sendromluların çalışamayacağına inanıyor ve işverenler de sonuç olarak bu insanlarla birlikte çalışmak istemiyor. 146.000.000 insanın yaşadığı ülkede, yalnızca 4 Down sendromlu insan resmi olarak çalışıyor görünüyor. Bu da, bu sendromla dünyaya gelenlerin yetişkinlik dönemlerinde hayatlarını kazanmaları için bir yol olmadığı anlamını taşıyor. Bu problem, Rusya’daki en büyük sosyal ölçekli problemlerden biri olmasına rağmen insanlar tarafından tamamen görmezden geliniyor.

BBDO Moscow, Pedigree’nin yakın zamanda hazırladığı, köpeklerin insanın içindeki iyiliği ortaya çıkardığı konusunu işleyen “Feed The Dog” adlı yaratıcı kampanyadan ilham alarak, köpeklerin, insan hayatındaki yadsınamaz önemi içgörüsüyle bir kampanya hazırladı. Pedigree’nin köpek sağlığı ve bakımıyla ilgili evrensel misyonuna taze bir bakış açısı kazandıran “pUp syndrome” projesi; insanlara, köpeklerin hayvandan çok daha öte varlıklar olduklarını anlatıyor.

Rusya’nın Down sendromlular için ilk profesyonel adaptasyon programı pUp syndrome boyunca, 5 Down sendromlu katılımcı, sahiplerinden uzak oldukları için özel ilgiye ihtiyaç duyan köpeklerin yer aldığı bir Köpek Eğitim Merkezi ve köpek otelini ziyaret etti. Geleceklerini şekillendirmek isteyen bu gençler, hayvanlara nasıl ilgilenmeleri gerektiğini, onlarla nasıl çalışmaları gerektiğini öğrendi. Köpekler, gençlerin kendilerine daha fazla güven duymalarını ve yaptıkları işe daha profesyonel yaklaşmalarını sağladı.

Ulyanovsk bölgesinde 2017 yılında açılacak olan Mars köpek eğitim merkezi, Down sendromlu insanları merkezlerinde çalıştıracaklarının sözünü verdi. Buna ek olarak, proje için işbirliği yapılan ve Down sendromluların topluma kazandırılması için bağış toplayan bir kurum olan Downside Up, bu insanların topluma adaptasyon sürecini hızlandırmak için profesyonel bir departman açtı.

Sizleri, çalışabildiklerini herkese göstererek, haklarındaki olumsuz yargıyı yerle bir eden 5 Down sendromlu gencin başarı öyküsüyle baş başa bırakıyoruz:

Künye:

Müşteri: Mars köpek bakım merkezi ve Downside Up vakıf fonu
Başlık: “pUp syndrome”
Ajans: BBDO Moscow
İdari Yönetici: Natalia Tsyganova
Yaratıcı Yönetici: Alexey Fedorov
Yaratıcı Grup Başkanı: Ekaterina Savrasova
Kıdemli Metin Yazarı: Natalia Sytnik
Dijital Yaratıcı Grup Başkanı: Victor Gribanov
Kıdemli Dijital Yapımcı: Yuriy Marin
TV Yapım Yönetmeni: Boris Anisonyan
Kıdemli Yapımcı: Yana Ageeva
Yapımcı: Anna Chernaya
Müzik Yapımcısı: Dmitriy Rubezhov
TV Yapım Stüdyosu Yönetmeni – Kirill Kulygin
Kıdemli TV Stüdyo Yöneticisi: Andrey Belov
Hesap Grup Yöneticisi: Elena Vorobyova
Hesap Yöneticisi: Natalya Dzhafarova
Hesap Süpervizörü: Anastasia Babuchenko
Yaratıcı Yapım Şirketi: Bureau Working Title
Yönetmen: Taisia Reshetnikova
Yönetici Yapımcı: Elena Vlasova
Tasarımcı: Ruslana Osmanova
Yapımcı Asistanı: Ksenia Tsvetkova
Editör: Kirill Khandurin
Müzik: Oleg Karpachev
Halkla İlişkiler Ajansı: Mint (BBDO Group)
İdari Yönetici: Viacheslav Tikhomirov
Müşteri Hizmetleri Yöneticisi: Anastasiya Pogorelova
Kıdemli Proje Yöneticisi: Kseniya Kuznetsova
Proje Yöneticisi: Maria Kirienko

Görsel: YouTube