Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Google’dan Çalışan Kadınlar için 13 Yeni Emoji

Google’dan Çalışan Kadınlar için 13 Yeni Emoji

Google, farklı endüstrilerde çalışan kadınları temsil eden 13 tasarımın emoji kütüphanesine eklenmesi için Unicode konsorsuyumuna sundu.

Emojiler kendimizi ve ruh halimizi ifade etmemiz için en sık başvurduğumuz görsel iletişim araçları arasında yer alıyor. Emojilerle hikaye yazıp, kurgular yaratabiliyoruz. Hatta iş ilanlarını bile emojileştirebiliyoruz.

Bu zengin dünya içinde ortaya çıkan eksiklik ise görselleştirmediğimiz gerçekler ve bireyler noktasında açığa çıkıyor. Geçtiğimiz yıl Apple, iOS 8.3 güncellemesiyle birlikte farklı ırklardan bireyleri ve farklı cinsel tercihleri yansıtan emoji setlerini yayınlamıştı. Bu tip sosyal yapıları emoji gibi popüler bir araç üzerinde yer vermek, olguların bilinirliğini ve farkındalığını artırmakta büyük rol oynuyor. Bir nevi göz görünce, gönül katlanmıyor.

Google, emojileri standartlaştıran ve kütüphaneye eklenmesine karar veren Unicode konsorsuyumuna yaptığı başvuru ile 13 farklı rol ve unvandaki çalışan kadın ve erkek tasarımlarını sundu. Eğer teklif kabul edilirse çalışma hayatının farklı kademelerinde yer alan doktor, hemşire, beyaz yaka, akademisyen, yazılımcı, çiftçi, şef aşçı gibi rollerdeki kadın ve erkekler emoji kütüphanesine eklenecek.

Görsel: Unicode