Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
iPad’i Tarayarak Yapılan Müzik Videosu

iPad’i Tarayarak Yapılan Müzik Videosu

Gabriel Garzón-Montano'nun Everything is Everything adlı şarkısının videosu oldukça ilginç bir teknikle hazırlanmış.

Sagmeister and Walsh efsane bir tasarım ofisi. Şirketin kurucularından Stefan Sagmeister’i 2009’da Marka Konferansı’nda İstanbul’da dinleme şansım olmuştu ve hayran kalmıştım. Tasarımcının şu sunumunda özellikle Casa de Musica kurumsal kimliğini nasıl oluşturduğuna bir bakmanızı isterim.

İşte bu tasarım ofisinde görev yapan tasarımcılardan Santiago Carrasquilla ve arkadaşı Joe Hollier oldukça farklı bir müzik videosuna imza atmışlar. Sanatçı Gabriel Garzón-Montano‘nun Everything is Everything adlı şarkısı için çekilen videonun üretim süreci de oldukça ilginç.

1. Önce bir miktar canlı aksiyon video parçaları çekilmiş. Bu görüntülerdeki ana karakter, NYC’de 10 yıldır aynı köşede gitar çalan bir adam.
2. Videoyu iPad’e yüklemişler ve video oynarken ekran sürekli olarak bir tarayıcıda taranmış.
3. Binlerce görsel biriktikten sonra, bu görseller tekrar sıraya konmuş ve stop-motion tekniği de diyebileceğimiz bir şekilde kare kare filme dönüştürülmüş.

Dijital dünyada glitch olarak bilinen, benim “makinelerin ruhu” olarak adlandırdığım hataların sanata dönüştürülmesi yeni bir kavram değil, ancak bu gliçleri basitçe üretmek yenilikçi bir yaklaşım.

Bu arada sanatçının albüm kapağı da benzer bir tasarıma sahip ve muhtemelen videoya da o ilham verdi.

Benzer şeyleri seviyorsanız Kindle’da Bozuk Kitap Sayfaları‘na ve Bozuk Sinyal Aktarımlarından İlham Alan Resim çalışmalarına da bir göz atın.