Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Müzik ve GIF’in Ortak Kompozisyon Yaratması: Lucinate – Skip

Müzik ve GIF’in Ortak Kompozisyon Yaratması: Lucinate – Skip

Hollandalı müzisyen Lucinate, yayınladığı yeni EP'sinin çıkış parçası ve albüm kapağı arasındaki uyumla deneysel bir yolculuk sunuyor.

Müzik, sadece işitme duyumuza hitap etmekle kalmayıp diğer duyularımızın etkilendiği faktörleri de besler ve karakterize eder. Bir parçayı belirli bir yerden geçerken dinlerseniz o mekan da müziğin bir parçası haline gelir. Benzer durum insanlar için de geçerlidir. Müziği bir insanla da, sevilen birisiyle de iliştirebilirsiniz. Müzik başlı başına kendi diline ve iletişim kanalına sahip olmakla beraber bir ataş gibi ilişkide olmasını istediğiniz kişi, insan, hayvan, mekan, her neyse onun köşesine sıkıştırabilirsiniz. Ve müzik yalnızca ses ve tını olmaktan çıkar.

Hollanda’nın Nijmegen kentinde yaşayan müzisyen Lucinate, vuruş ve ritm odaklı üretim yapan bir isim. Beatmaker anabileceğimiz bu üretim tarzıyla Lucinate, yeni single’ı Skip‘i yayınladı. 3 parçadan oluşan albümün Skip isimli çıkış parçası üzerine inşa edildiği bass altyapıyla albümün kapak görseli arasında kısır döngüde şahane bir uyum oluşuyor. Fast for Whatever ve Skip parçasına Tokyolu müzisyen Toshiyuki Yasuda‘nın remix’inin yer aldığı albümde iki disiplin arasındaki uyum dikkat çekiyor.

Amon Tobin‘in Permutation dönemiden büyük ilham alan Lucinate’in hikayeleştirerek kurguladığı bu GIF ve müzik uyumu adeta hipnotize ediyor. Kırmızı, mavi ve sarı fonlar üzerinde GIF dönerken her bir vuruşta bir objenin devrilerek renk değiştirmesi, başlı başına bir hikaye yaratıyor.

Ayrıca albüm plak şirketinin sitesi üzerinden ücretsiz olarak dağıtılıyor.

skip

Görsel; King Deluxe