Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Publicis Group, Çalışanlarına 2.000 Pound Değerinde Hisse Veriyor

Publicis Group, Çalışanlarına 2.000 Pound Değerinde Hisse Veriyor

​Starcom MediaVest, Saatchi & Saatchi ve diğer Publicis Group ajanslarındaki binlerce çalışanın her birine ana şirket olan Publicis Group hisselerinden 2.000 pound değerinde dağıtılacak.

Starcom MediaVest, Saatchi & Saatchi ve diğer Publicis Group ajanslarındaki binlerce çalışanın her birine ana şirket olan Publicis Group hisselerinden 2.000 pound değerinde dağıtılacak.

İngiltere dahil toplam 15 ülkeden çalışanlar, 1 Aralık 2011 tarihinde başlayan 4 yıllık ikramiye planının parçası olarak Publicis hissesi aldılar. Ödüller, gelecek ay “Aralıksız Çalışan” 4.000 kadrolu çalışana verilecek.

Toplam tutar, çalışanların sayısındaki harekete bağlı olarak değişken olsa da, Publicis, değeri 11,5 milyon euro olan yaklaşık 207.000 hisseyi 2014 yılındaki yıllık rapora göre kenara ayırmış.

Fransız menşeli şirket daha önce de Fransa ve Amerika’daki uzun süredir çalışan personellerine hisse dağıtmıştı ancak hisse dağıtımı İngiltere’de ilk kez gerçekleşecek.

WPP ve Havas gibi diğer büyük grupların böyle hedeflemeleri yok. Maurice Lévy’nin Publicis Group hisselerinin 5 milyondan fazlasını (yaklaşık 280 milyon euroluk) elinde tuttuğunu hatırlatalım.

Şu anda Publicis Group‘un Türkiye ayağı Publicis Yorum’dan konuyla ilgili detaylı bilgi bekliyoruz.

Görsel; Campaignlive