Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Anında Başkasının Yerine Ödeme Yapın: Ok’d

Anında Başkasının Yerine Ödeme Yapın: Ok’d

Ok'd beğendiğiniz bir şeyi sizin yerinize bir yakınınızın anında satın alabilmesini sağlayan mobil uygulama.

Ok’d, mağazada ya da süpermarkette, herhangi bir alışveriş esnasında beğendiğiniz ürün için sizin yerinize başka birinin ödeme yapabilmesini sağlayan bir mobil uygulama. Gençler özellikle de öğrenciler kendi bütçeleri ile her şeyi satın alma gücüne sahip değiller, bu noktada aileden istenen destekten sonra para transferi zaman alabilir ya da o an satın alamadığınız bir şey yalnızca üzerinizde para olmadığı için satılabilir, bir daha aynı ürünü bulmanız da riske girebilir.
Bu tür durumlar için ideal olan Ok’d uygulaması, aynı zamanda danışıklı hediye verme durumunda da faydalı. Eğer iki kişi karşı tarafın gerçekten işine yarayacak ya da onun beğendiği bir hediyeyi satın alma konusunda ortak karara vardıysa bu uygulamayı kullanabilirler. Alıcı alışveriş esnasında beğendiğini bildirir, hediyeyi almak isteyen de seve seve ödemeyi yapar. Uygulama tek ürün için birden çok kişinin sistemin içinde para birleştirip hediye almasını da destekliyor.

Uygulamanın mekanizması da gayet basit, mağazada ürünün fotoğrafını çekip telefon rehberinizde olan herhangi bir kişiye gönderiyorsunuz, karşı tarafa talep ile birlikte ürün hakkında bilgiler de gidiyor; uygulama otomatik olarak resimdeki ürünün fiyatını ve ne olduğunu listeliyor. Karşı taraf sizin yerinize satın almak isterse uygulama, para transferi yerine tam o tutarı karşılayan bir hediye çeki vermesini sağlıyor. Uygulamanın içinde ürün hakkında fikir alışverişi yapmak için mesajlaşma bölümü de var.