Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Türkiye’den Alışveriş Deneyimini Değiştiren Bir Mobil Uygulama: Boni

Türkiye’den Alışveriş Deneyimini Değiştiren Bir Mobil Uygulama: Boni

Gezdikçe kazandıran uygulama Boni tüketicinin mağazada alışveriş yapmasını değil yalnızca bulunmasını da gözlüyor.

Henüz dün Urban Outfitters’ın kendi genç hedef kitlesine dokunurken inşa ettiği mobil uygulamanın, yalnızca alışveriş deneyimine odaklanmayıp, mağazada bulunma üzerinden de hediye verme kurgusuyla çalıştığını söylemiştik.

Boni de Türkiye’den yeni bir uygulama. Uygulama ile markaların mağazalarını gezdikçe hediye kazanıyorsunuz. Çünkü markalar yalnızca alışveriş yaptığınızda değil orada deneyim yaşadığınızda da onlarla bağ kurabileceğinizi biliyor artık. Yalnızca ürün satın alanı değil, mağazada gezeni de ödüllendiren Boni ücretsiz indiriliyor ve kullanıcısına Boni puan kazandırıyor. Boni puanlar biriktiğinde kahve, bowling deneyimi, uçak bileti, saat gibi ürünleri hediye olarak alabiliyorsunuz.
Peki marka bundan ne kazanıyor?
Sadakat. Marka da sadık müşterisini ödüllendirmek istiyor ve tabii ki hedeflendiği müşterinin alışveriş merkezinde kendi mağazasına gelmesini. Sadakati ölçmenin yolu eskiden alışverişten gelen para iken şimdi vitrinle girilen etkileşim, mağaza ziyaret sayısı, ne kadar süre mağazada kaldığı gibi bilgilerin tümü ölçülebiliyor ve geribildirim oluyor.
Akıllı telefonuna Boni uygulamasını indiren kulalnıcılar Boni’nin anlaşmalı olduğu AVM’lerde vakit geçirirken puan toplayabiliyor. Uygulama içindeki kampanya, ürün ve içerikleri beğenip o markanın mağazasına yaklaştığında hatırlatma alan kullanıcı önceden planladığı alışverişi yeni bir deneyimle yapabiliyor.
Uygulama şu an için Metro City ve Marmara Park’ta kullanımda.
Boni‘nin internet sitesinde uygulamanın kullanıcı için, AVM için ve marka için avantajlarını ayrı ayrı bulabilirsiniz.