Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Amazon’un Mobil Dünyadaki Yeni Özelliği Flow İle Alışveriş Deneyimi Değişiyor

Amazon’un Mobil Dünyadaki Yeni Özelliği Flow İle Alışveriş Deneyimi Değişiyor

Amazon'un mobil uygulası ile artık bir ürünün üstüne telefonunuzu tuttuğunuzda doğrudan onu Amazon'da bulabileceksiniz.

Amazon’un mobil uygulamasına eklediğini bugün duyurduğu bu son özellik Flow ile yakında kimsenin alışveriş için mağazalara uğramayacağını düşünsek yeridir. Mobil uygulamanın Flow özelliği akıllı telefonunuzun kamerasını bir objeye tuttuğunuzda özerindeki barkodu okumak yerine, ürünün şeklinden, renginden, kalıbından ve genel görüntüsünden ürünü tanıyabiliyor. Raftaki herhangi bir ürüne telefonunuzu tutun ve almak isteyebileceğiniz ürün listesinin tamamını ekraınınızda görün.

Objeyi kameraya tuttuğunuzda obje etrafında mavi parlak ve minik yıldızlar belirecek, bu Flow çalışıyor demek. Ortalama 2 saniyede ürünü tanıyıp ayırt edebilen uygulama elbette mağazaların bayıldığı bir şey değil. Evdesiniz ve dolabınızı açtınız, kamera tüm dolabı tarayıp orada ürünleri tanıyıp bulabilir ve siz hiç evden çıkmadan tükenen ürünlerin yenisini alabilirsiniz.
Mağazada alışveriş sırasında bir ürüne uygulamayı tutabilir ve o ürün Amazon’da mağazadakinden daha mı ucuz görebilir, anında internetten satın alabilirsiniz. Bir ürünü mağazada görüp internetten almaya Showrooming deniyor, bu uygulama da showrooming’i bir adım öteye taşıyacak gibi görünüyor.
Uygulamanın problemlerinden biri ürünlerin boyutlarında yanlış tarama yapabiliyor olması, örneğin küçük boy bir ürünü okuttuğunuzda onun bir büyük boyunu çıkarabilir, ama uygulama içinden daha fazla ürün göster diyerek doğru boyutu satın alabilirsiniz. Amazon bu problem üzerinde çalışıyor.
Uygulama gerçekten çok hızlı çalışıyor ve sizin bu alışveriş deneyiminizi baltamamak için bu hızdan ödün vermiyor.