Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Google’ın Yeni Nesil Sanatçıları Yazılımcılar: DevArt

Google’ın Yeni Nesil Sanatçıları Yazılımcılar: DevArt

Google'ın projesi DevArt için yeni nesil sanatçılar olarak tanımlanan yazılımcılar teknoloji ile sanatı birleştiriyor.

Google’ın yeni nesil sanatçılar için yarattığı proje DevArt teknoloji, yazılım ve sanatı birleştiriyor. Yeni bir sanat dalı olarak konumlanmak isteyen DevArt geliştiricilerin yaratıcılık ve teknolojinin sınırlarını zorlayarak yazdığı kodlardan oluşuyor. Onlar teknolojiyi bir tablo gibi kullanıp kod yazıyorlar ve bu kod onların dijital sanat enstalasyonlarında kullandıkları hammadde.

Bu proje vasıtasıyla yeni nesil sanatçılardan en yeteneklilerinin işleri Londra’daki Barbican Center ve Google’ın işbirliğiyle dünyanın en önemli dijital sanat sergisinin bir parçası olabilir. Projenin derdi teknoloji ile sanatı birleştiren işlerin önce burada sergilenmesi sonra tüm dünyada tura çıkması.
Serginin ismi Digital Revolution olacak ve 3 Temmuz ile 14 Eylül tarihleri arasında son 40 yıl içinde teknolojinin sanat üzerinde yarattığı etkiyi keşfetmeyi görev edinecek. Sanatçılar, tasarımcılar, müzisyenler, mimarlar ve geliştiricilerin buluştuğu yer olacak bu serginin sonu da DevArt’a bağlanacak. DevArt Google’ın düzenlediği bir internet sitesine sahip ve burada yaratıcı yazılımcılar, geliştiriciler için bir yarışma var. Yazılımcıların daha yaratıcı olmalarını isteyen Google’ın yarışmasına katılanlar, 8 hafta süren bu yarışta Barbican’daki işlerinin sergilenmesine hak kazanabilir. Ana ödüle ek olarak her hafta bir yaratıcı sanat eseri sitenin anasayfasında görüntülenip kitlelere ulaştırılacak.
Örneğin DevArt için proje geliştirenlerden biri de openFrameworks’ten Zach Lieberman. Projesinin adı Play, detayları videoda:

Varvara Huljajeva ve Mar Carnet’in (Vavara + Mar) Wishing Wall projesi ise bambaşka:
Son olarak da Karsten Schmidt’in DevArt projesi:

Amaç kod yazanların dünyasındaki yaratıcılığın derinlerine inmek.