Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Dijital Sanat Dünyasında Google Tilt Brush ile Yeni Bir Çağ Başlıyor

Dijital Sanat Dünyasında Google Tilt Brush ile Yeni Bir Çağ Başlıyor

Tüm odanızı içinde özgürce yürüyebileceğiniz boş bir tuvale dönüştüren ve dijital fırçanızla bu tuvali yıldız ve ateş toplarıyla 3B olarak boyamanıza izin veren Tilt Brush, Google tarafından HTC Vive için satışta.

Sanal gerçeklik film festivali Kaleidoscope VR‘da Google’ın özel gösterimi olarak sahnelenen Tilt Brush sanat ve teknoloji gündemine bomba gibi düşen bir haberle artık ‘raflarda‘ yerini almaya başladı.

Palet, fırça, tuval gibi alışageldiğimiz resim-boyama kavramlarının dijitalden nasıl nasibini alarak evrimleştiğini ve sanatçıların çeşitli cihazlarla birlikte biraz kodlama ve elektrik-elektronik müdahelesiyle, hislerin ve düşüncelerin ifade yöntemlerini nasıl sınırsız hale getirdigini görmekte olduğumuz bir dönemdeyiz.

Dijital sanat icrasının serpilerek gelişmesi ve kitleselleşmesi adına bu alandaki mevcudiyetini devrimsel bir uygulamayla kanıtlayan Google, resmi blogundan sanal gerçeklik boyama uygulaması Tilt Brush‘ı duyurdu.


Steam üzerinden satışa sunulan Tilt Brush, HTC Vive sanal gerçeklik başlığı sahiplerine üç boyutlu resim yapma olanağı verirken, sanatçının içinde bulunduğu odayı tamamiyle bir tuvala dönüştürüp bu tuvali, içinde özgürce hareket edilebilir bir sahneye çeviriyor.

Çeşitli geleneksel fırça ve boyaların yanısıra kar taneleri, ateş parçaları ve yıldızlar da yaratıcı bünyelerin paletlerinde tuvala aktarılmak üzere hazırda bekliyor.


Google Cultural Institute‘ün Paris’teki yaratıcılık ve dijital sanat laboratuvarı The Lab tarafından sınırlarının keşfedilmeye çalışıldığı Tilt Brush, teknoloji ve sanat birlikteliğinin en güzel nimetlerinden biri olacak gibi duruyor.

Güncelleme: 06.03.2017
Tilt Brush, SXSW 2017 Interactive Innovation Awards finalistleri arasında yer alıyor.

Görsel; Google, YouTube