Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Çek Filarmoni Orkestrasını Çevreleyen Projeksiyon Yansıtma Gösterisi

Çek Filarmoni Orkestrasını Çevreleyen Projeksiyon Yansıtma Gösterisi

Çek Filarmoni Orkestrası müzikal desteği ve The Macula'nın küratörlüğünde ortaya çıkan SIM/NEBULA, 11 uluslarası sanatçının bir araya gelmesiyle ortaya çıkan 45 dakikalık bir görsel işitsel performans.

Bir atmosferin daha güçlü ve vurgulu aktarılmasını sağlayan yeni medya araçlarından projeksiyon yansıtma çalışmaları, görsel ve işitsel duyuları bir arada kullanarak güçlü hikayeler kurgulayabiliyor. The Macula‘nın Çek Filarmoni Orkestrası ile yaptığı ortaklık sonucunda işitsel kısmı klasik müzikten ve oditoryumun akustik yapısından, görsel kısmı ise 11 uluslararası sanatçının eserlerinden oluşan bir performans ortaya çıktı.

SIM/NEBULA isimli 45 dakikalık performans, toplamda 7 bölüm ve 7 temel temadan oluşuyor. Madde, Teknoloji, Mesaj, Görev, Yeni Dünya, Randevu, Doğum olarak sınıflandırılan bu 7 bölümün 5. bölümünde ise Deniz Kader ve Candaş Şişman ikilisinin oluşturduğu NOHlab yer alıyor.

Tchaikovsky’nin The Symphony No. 6 isimli eseri eşliğinde kurgulanan ve Yeni Dünya temasına sahip performans, oditoryumun 4 yüzeyinde, 118 müzisyenin müzikal katkısı eşliğinde sergilendi.

Görsel: Vimeo