Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Çocuklarından Uzakta Yaşayan Ebeveynler için Hikaye Okuma Uygulaması

Çocuklarından Uzakta Yaşayan Ebeveynler için Hikaye Okuma Uygulaması

Leo Burnett Bucharest, Storytime adlı proje ile çocuklarından uzakta yaşayan ebeveynler için hikaye okuma uygulaması geliştirdi.

Çocuklar aileleri ile birlikte geçirdiği zaman boyunca psikolojik gelişimini etkileyen deneyimler kazanıyor. Uyku öncesi masal okumak da ebeveyn ve çocuk arasındaki bağı güçlendirirken, çocuğun hayal dünyasına katkı sağlıyor. 2016 yılında haberini yaptığımız Moonlite adlı proje akşam uyumadan önce çocuğuna masal anlatan mühendis bir annenin yaratıcı bir çalışmasıydı. ancak her gece çocuklarının yanında bulunamayan anneler ve babalar çocuklarına uyku vakti öncesi onlara masal okuyamıyor. Örneğin, Romanya’da çocuklar ailelerinin uzakta çalışması sebebi ile yeteri kadar birlikte vakit geçiremiyor. Leo Burnett Bucharest, Telekom Romania Mobile Communications için hazırladığı kampanyada ailesinden uzakta vakit geçirmek durumda kalan çocuklar için Storytime (hikaye zamanı) adlı bir uygulama hazırladı. Bu sayede çocuklar hem ailelerinden hikaye dinleme olanağı buluyor hem de işinden dolayı çocuklarını göremeyen aileler onları görme fırsatı yakalıyor.

Yapılan bir UNICEF araştırmasına göre ailesi için daha iyi bir yaşam sağlama umuduyla başka bir şehirde ya da ülkede iş arayan ebeveynlerin çocukları duygusal travma yaşıyor. Amerikan Pediatri Akademisi’ne göre ise çocuklara hikaye okumak onların duygusal gelişimine yardımcı oluyor. Ancak ailelerinden uzakta kalan çocuklar için böyle bir hikaye saati yaşamak mümkün olmuyor. Telekom Romania Mobile Communications bu bilgiler ve araştırmalar doğrultusunda etkileşimli bir okuma uygulamasını hayata geçirdi.

Leo Burnett Bucharest yaratıcı şefi Ali Bati ebeveynlerin ne gibi haklı gerekçeleri olursa olsun çocuklar için ailelerinden ayrılmanın zorluğuna dikkat çekiyor. Anne, baba ve çocuk arasındaki bağın çocukların duygusal gelişimi için önemli olduğuna vurgu yapan Bati, uygulama sayesinde ailelerin aynı odadaymış gibi vakit geçirmelerine olanak sağladıklarını söyledi.

Storytime klasik çocuk hikayeleri içeriyor

Hazırlanan reklam filminde yer alan Ariana Carcu’nun annesi Alexandrina kızı 1 yaşında iken ayrılmak durumunda kaldıklarını belirtiyor. Çocuğunu Romanya’da bırakan Alexandrina Almanya, Marburg’da bulunan bir hastanede çalışıyor. Storytime uygulaması sayesinde kızını düzenli olarak görme şansı yakalayan anne, aynı zamanda ona hikayeler okuyarak uyku öncesi beraber vakit geçirme şansı yakalıyor. Uygulama içerisinde bulunan klasik çocuk hikayeleri arasında seçim yapan kullanıcı hikayeyi ekrandan okurken, diğer tarafta bulunan çocukları karakterlerin animasyonlarını izleyebilir. Ayrıca ebeveynler uygulamada bulunan filtreler sayesinde hikayede bulunan karakterlere dönüşebilir.

25 Nisan’da kullanıma açılan Storytime uygulaması Romanian News’de yer aldı ve App Store’da 1 numaralı uygulama haline geldi. Uygulama App Store ve Google Play üzerinden indirilebilir. Romence ve İngilizce dil seçenekleri ile desteklenen uygulama Romanya, İspanya, İtalya, Fransa, Almanya ve İngiltere’den ücretsiz olarak indirilebiliyor.

Künye

Ajans: Leo Burnett Bucharest
Müşteri: Telekom Romania Mobile Communications
Baş Yaratıcı Şef: Ali Bati
Yönetim Müdürü: Diana Alexa
Strateji Şefi: Victor Stroe
Metin yazarı: Miruna Potop, Dan Frinculescu
Yaratıcı Grup Şefi: Alin Marghidanu
İllüstratör: Agi Adrian Iota
Marka İletişim Direktörü: Mihai Lucanu
Dijital Hesap Müdürü: Maria Ilea
Dijital Planlama: Maria Zvinca
Uygulama Geliştirme: Dinut Lucian
Reklamveren Yetkilisi: Andreas Elsner
Telekom Marka Müdür: Stefania Rusu
Telekom Medya Şefi: Ciprian Postelincu

Görsel: YouTube