Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Çocuklar İçin Büyülü Bir Hikaye Deneyimi

Çocuklar İçin Büyülü Bir Hikaye Deneyimi

Mühendis bir anne tarafından geliştirilen Moonlite, cep telefonunuzun flaşının üzerine yerleştirilen ve küçük tekerlekler aracılığıyla hikaye görsellerini tavana yansıtan bir araç.

Moonlite, ilhamını bir anne-kızın uyku öncesi ritüellerinden alan bir proje. Yazılım mühendisi anne 3 yaşındaki kızını yatırırken cep telefonunun ışığını açıp flaşında gölge oyunları oynatıyor. Kızının bunları ne kadar sevdiğini, hatta kitaplara tercih etmeye başladığını fark edince bunu geliştirmeye karar veriyor. Mühendis olmanın avantajıyla da Moonlite’ı yaratıyor.

Moonlite’ın yaratıcısı Natalie Rebot senelerce Google’da çalışmış, çeşitli ödüller almış bir mühendis. Anne olduktan sonra geliştirdiği Moonlite, şimdiden Tori Spelling gibi ünlülerin dikkatini çekmiş bile.

Moonlite, akllı telefonlara takılan minik bir projektör. Telefonunun flaşını kullanarak çeşitli görselleri tavana yansıtabiliyor. Projektörlere yerleştirilen küçük tekerlekler hikaye görsellerini içeriyor, bu hikayelerin sesleri ve metinleriyse bir uygulama üzerinde bulunabiliyor. Böylece tavana yansıyan HD hikaye görselleri, uygulama üzerinden gelen sesler ve ebeveynin yönlendirmesiyle büyülü bir deneyime dönüşüyor.


Moonlite ebeveyn yönlendirmesini esas aldığı için ebeveyn-çocuk arasındaki bağı güçlendiriyor, okuma sevgisini geliştirirken, uyku öncesi ritüel yaratmaya yardımcı oluyor. Basit kullanımı ve çocukların hoşuna gidecek görselleri sayesinde hem ebeveynlerin hem çocukların beğenisini kazanıyor.

Moonlite; çocuklara yönelik e-kitaplardan farklı çünkü Moonlite kurduğu renkli dünyayla çocukların hayal gücüne sesleniyor. Üstelik çocukları tablet ve akıllı telefonların aşırı uyaranlarından uzak tutuyor. Bu anlamda Moonlite, geleneksel kitaplarla dijital kitaplar arasına yerleşiyor ve zengin bir hikaye okuma deneyimi sunuyor.


Özellikle 2-7 yaş arası okul öncesi çocuklara seslenen Moonlite’ta sevimli çizimlerle geliştirimiş üç tane klasik peri masalı, iki modern uyku öncesi hikayesi, iki eğitimsel hikaye ve bir isme özel öykü seçeneği bulunuyor. Kickstarter‘daki kampanya sayesinde hikaye yelpazesinin genişletilmesi ve sayının artırılması planlanıyor.

Görsel: Kickstarter