Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Sıra Dışı Görsel Motifler Giymiş Figürler

Sıra Dışı Görsel Motifler Giymiş Figürler

Johanna Goodman "Imaginary Beings" adlı kolaj serisinde, beklenmedik görsel motifleri kullanarak hayali figürler üretiyor.

Dünyanın farklı yerlerindeki ikonik yapıların, tarihin farklı noktalarında fotoğraflanmış mekanların, farklı yapboz setlerinin ve dökülen yaprakların nasıl yaratıcı bir şekilde kolajlanabildiğine daha önce şahit olduk. Çokdisiplinli sanatçı Johanna Goodman ise Imaginary Beings serisinde çağdaş veya tarihi malzemeleri ve görsel motifleri kolajlayarak etkileyici kadın figürleri yaratıyor.

Evler, yollar, çiçekler, taşlar giyinmiş hayali figürler: Imaginary Beings

Johanna Goodman Imaginary Beings serisinde; ustalara ait resim ve heykellerden, günümüzün moda dergilerinden ya da eski modellerin fotoğraflarından alıntıladığı büstleri kullanmış. Bu büstleri çoğunlukla okyanus ve gökyüzü manzaraları gibi hayali manzaraların içine yerleştiren sanatçı, figürler için sıra dışı motiflerden oluşan giysiler tasarlamış.

Goodman 4 yıldır sürdürdüğü seride buluntu fotoğrafların yanı sıra kendi çektiği fotoğrafları da kullanıyor. Moda, doğa, bilim, siyaset, resim, heykel, seyahat, tabelalar, satış etiketleri, mimari, tekstil, böcekler ve daha pek çok şey sanatçı için ilham kaynağı olabiliyor. Goodman güncel olaylara, özellikle de kadınları merkeze alan hikayelere ve konulara da değiniyor. Seriyi heyecanını kaybetmeden sürdürebilmesinin nedeni de sanatçıya göre hiçbir sınırlama ya da kurala bağlı kalmaması.

Johanna Goodman’ın Imaginary Beings serisi, 21 Kasım 2019 – 17 Ocak 2020 tarihleri arasında New York’ta David Weeks Studio’da kişisel sergide sanatseverlerle buluşacak. Goodman’ın çalışmalarının baskı versiyonlarını internet mağazasından satın alabilir, sanatçıyı internet sitesi ve Instagram’ı üzerinden takip edebilirsiniz.

Imaginary Beings Imaginary Beings Imaginary Beings

Görsel: The Catalogue of Imaginary Beings
Manşet görseli düzenlenmiştir.