Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Sinema ve Televizyon Evreninden Mekanlar Minyatürlere Dönüşüyor

Sinema ve Televizyon Evreninden Mekanlar Minyatürlere Dönüşüyor

Minyatürlerindeki detaylara gösterdiği özenle dikkat çeken David Miniatures, müze kalitesinde gerçekçi parçalar üretiyor.

Sanat yönetmeni ve grafik tasarımcı olarak 20 yıllık tecrübeye sahip olan David – sosyal medyadaki adıyla David Miniatures, dünyayı küçük ölçekte kopyalama tutkusunu ergenlik döneminde keşfetmiş. O dönemde modelleme kitleriyle oynamayı hobi haline getirmiş. ancak talimatları takip etmekten kısa sürede yorulmuş ve kendi benzersiz parçalarını yaratmaya başlamış. Zamanla müze kalitesinde minyatürler ve dioramalar üretmeye başlamış. Mimari tasarımlardan 80’lerin klasik filmlerine olan aşkına dayanan sayısız diorama üretmiş. Hatta Steven Spielberg ve Robert Zemeckis gibi usta yönetmenlerin ve film yapımcılarının dahi dikkatini çekmeyi başarmış. David özellikle 80’li yılların filmlerinden ve dizilerinden mekanları minyatür olarak yeniden canlandırmayı seviyor.

David Miniatures, koleksiyonerlerden ve sinema sektöründen ilgi görüyor

Instargram’da 10 binlere hatta zaman zaman 100 binlere yakın beğeni alan paylaşımları, TikTok’ta milyonlarca kez görüntülenen videolarıyla sosyal medyada hak ettiği ilgili görüyor. Koleksiyonerler ve süper hayranlar tarafından dikkatle takip edilior. David bu ilginin sebebinin, gerçekçi minyatürlerin insanlarda neşe uyandırması olduğunu; minyatürlerin onlara çocukluklarını hatırlattığını söylüyor. Ayrıca ağırlıklı olarak dijital olan bir dünyada insanların hala el yapımı şeyleri görmekten hoşlandıklarını düşünüyor.

Grafik tasarım ve sanat yönetmenliği alanındaki geçmişi de minyatür konusundaki pratiğini olumlu etkilemiş. Yaptığı her şeyin önceden ölçeklendirilmesi gerekiyor. Pek çok tabelanın da yeniden oluşturulması gerekiyor. Dolayısıyla mesleki arka planı bunları yapmasını kolaylaştırmış.

YouTube kanalında sık sık aşağıdaki gibi “nasıl yapılır?” videoları paylaşarak, takipçilerini de motive ediyor.

David Miniatures’ün işlerini beğendiyseniz, minyatür modeller ve dioramalar üreten diğer yaratıcıların işlerine şuradan göz atabilirsiniz. Özellikle Bridget McCarty’nin, TV ve sinema tarihinden kült yapımların setlerini yeniden ürettiği minyatür modeller ve Alper Bıçaklıoğlu’nun Kadıköy sokaklarını tasvir ettiği çalışmaları ilginizi çekebilir.

Görsel: David Miniatures