Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Müşterilerin Rakiplerdeki Puanlarını Geçerli Sayan Sadakatsizlik Programı

Müşterilerin Rakiplerdeki Puanlarını Geçerli Sayan Sadakatsizlik Programı

Peet's Coffee, Kahve Günü’nü müşterilerinin rakip kahve zincirlerindeki puanlarının geçerli olduğu "sadakatsizlik" programıyla kutluyor.

Kahve Günü’nde Peet’s Coffee mağazalarına giden müşteriler; Starbucks, Dunkin’, Dutch Bros ve daha birçok başka kahve zincirinden kazandıkları puanları kullanarak ücretsiz içecek alabilecek. Kahve severler şimdiden PeetsDisloyalty.com‘u ziyaret ederek aşağıdaki adımları gerçekleştirebiliyor.

İlk adımda sitede oturum açtıktan sonra bir Peetnik Rewards hesabı oluşturmaları gerekiyor. İkinci adımda, başka bir kahve sadakat uygulamasından ekran görüntüsü almaları, 3. adımda ise bu ekran görüntüsünü kendi Peetnik Rewards hesabına yüklemeleri gerekiyor. Böylece ekran görüntüsündeki puanlar Peet’s Coffee tarafından da ücretsiz içecek puanına dönüştürülüyor.

Kampanyanın yaratıcısı Mischief.

“Kahve insanlarının harika bir fincan arayışında biraz rastgele davranabileceğini biliyoruz. Bu yüzden onları kahveye olan bağlılıklarından dolayı ödüllendirmek istedik çünkü kahvenizi başka nereden alırsanız alın, kahve insanları harika kahveyi hak ediyor.” diyor Peet’s Marka Pazarlama Başkan Yardımcısı Jessica Buttimer.

Kahve Günü ne zaman kutlanıyor?

Kahve Günü’nün tam tarihi dünyanın çeşitli bölgelerinde değişiyor, o yüzden bu karmaşaya bir açıklık getirmekte fayda var. Uluslararası Kahve Organizasyonu’na (ICO) kayıtlı 78 ülke 2015 yılından beri 29 Eylül- 1 Ekim tarihleri arasında çeşitli etkinlikler yapıyor ve bu günlerin tamamı Dünya Kahve Günü olarak kabul ediliyor. Bu üye ülkeler, dünyadaki kahve üretiminin neredeyse tamamını gerçekleştiren ülkeler. Türkiye bu 78 ülke içinde olmasa da Dünya Kahve Günü ülkemizdeki kahve şirketleri tarafından da ICO’nun kabul ettiği şekilde kutlanıyor. ICO ve birçok ülke 29 Eylül-1 Ekim arası her günü kahve günü kabul ediyor. Detaya girersek ICO 29 Eylül’de etkinliklerin başlaması gerektiğini ve esasen 1 Ekim’in Dünya Kahve Günü olarak kutlanması gerektiğini söylüyor. Türkiye’de de ICO’nun çağrısına uygun olarak esasen 1 Ekim Kahve Günü kabul ediliyor. ABD ise 29 Eylül’ü (Ulusal) Kahve Günü olarak kabul ederek bu duruma farklı bir yaklaşım getirmiş. Bu nedenle Peet’s Coffee müşterilerinin bu sadakatsizlik programından faydalanabileceği gün de de 29 Eylül.

Görsel: Peet’s Coffee