Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kafeler İçin Sadakatsizlik Programı

Kafeler İçin Sadakatsizlik Programı

Cups Tel Aviv, şehrin 40 kafesinde birden geçen ve ziyaretçilere indirim sağlayan bir sadakat programı.

İşletmeler ziyaretçileri daimi olsun diye sadakat programları geliştirip genellikle kart hazırlar, ya da yeni yeni mobil uygulamalar. İsrail merkezli organizasyon CupsTelAviv ise olaya farklı bakıyor ve insanların yeni yerler keşfedip denemesi için üyelerine aylık bir ödeme yaptıkları koşulda şehirdeki 40 mekanda sınırsız kahve veriyor.
Bir grup daha fazla aylık ücret ödeyerek girdiği kafe ve mekanlarda istediği zaman istediği kadar kahve alıp çıkabiliyor, alternatif olarak bir grup ise daha az bir aylık ödeme yaptıysa her gün 1 kahvesini o an ödemeden alıp güne devam ediyor. Projenin bir mobil uygulaması var ve CupsTelAviv üyelerine yeni mekanlar üye oldukça bilgi gönderiyor. Örneğin İsrail para birimi üzerinden bir cappuccino ve alternatif ödeme paketini oranladığınızda programın çok avantajlı olduğunu görüyorsunuz. 1 cappuccino 15 birimken, ayın her günü 1 kahveyi bedava alacağınız paketin tutarı 99 birim. Neredeyse ayın 3’te 2’sinde ücretsiz kahve içmiş oluyorsunuz. Tabii mekanlar için de avantajı var sistemin, programın parçası olarak hem üye olan kullanıcıların sadakatini ve tekrar gelmiş olmalarını sağlıyorlar; hem de kahvenin yanında yenen şeylerden daha fazla para kazanıyorlar.
Videosu burada:

Benzer bir uygulama da Singapur’da hayata geçirilmişti. Be Disloyal projesindeki de bir sadakatsızlık kartı, aslında mekanlara sadık müşteri kitlesi yaratan. 8 kahve dükkanı bir araya gelip bu sadakat programını geliştiriyorlar. Her kahve dükkanında verilen kart 8 ayrı dükkanda da bedava kahve alınmasına yarıyor. Zİyaretçilerin bu bedava kahveyi alabilmesi için 8 ayrı dükkana da gitmiş olması gerekiyor, o kahveyi de damgayı vuran gittiğiniz ilk kafe veriyor. Projenin amacı kahve severlerin diğer marka ve mekanları da deneyimlemesi ve tek markaya bağımlı kalmaması.