Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Her Şey Bir ‘Tag’ ile Başlar

Her Şey Bir ‘Tag’ ile Başlar

Once Again'in yürüttüğü 'Tagging Drive' çalışması bir sosyal sorumluluk projesi.

Bangalor merkezli ‘Once Again’ para yerine insanların kullanmadıkları eski eşyaları bağış olarak alan, bağışlanan eşyaları imkanları kısıtlı insanlara cüzi fiyattan satan ve elde edilen geliri yine toplumyararı için(çocuklara kreş açılması, yetişkinlere bilgisayar kursu, kadınlara mesleki eğitim vb.) kullanan bir Sivil Toplum Örgütü. Bu STO’nun daha bilinir olması ve daha fazla bağış toplaması için sıfır bütçeyle ‘Tagging Drive‘ isimliçok yaratıcı bir iş yapılmış.

Gençlerin bağış konusuna olan ilgilerini çekmek için, vakitlerinin çoğunu geçirdikleri Facebook’ta önce gönüllü kişilerden oluşan bir takım oluşturulmuş. Sonra bu kişiler arkadaşlarının eski fotoğraflarındaki eşyaları (ayakkabı, oyuncak, kıyafet, mobilya vb.) tag’lemişler. Bir fotoğrafta tag’lendiği bildirimini alan ve merak edip tıklayanlar da Once Again Facebook sayfasına yönlendirilmiş. Sayfada karşılarına ‘Eski eşyalarınıza sizden daha fazla ihtiyacı olan insanlar olduğunu hatırlatmanız için tag’lendiniz. Lütfen bağış yapınız.’ mesajı çıkmış.
Sonuç olarak, tag’lenmenin yarattığı merakla binler Once Again sayfasını ziyaret etmiş, haber sosyal medyada yayılmış, bir sürü eşya bağışlanmış ve bağışlardan elde edilen gelir %462 oranında artmış. Yapılan iş amacına hizmet etmiş ve her şey bir ‘tag’ ile başlamış!