Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Seeds: Oyuniçi Harcama Yaparak Sosyal Yardımda Bulunma

Seeds: Oyuniçi Harcama Yaparak Sosyal Yardımda Bulunma

Girişimci Rachel Cook tarafından hayata geçmesi planlanan Seeds, oyuncuların oyun içi ekipman satın alarak, girişimcilere fon yaratabilecekleri bir uygulama olarak geliştiriliyor. (Şu an basit arayüzle geliştirilen bir iOS uygulaması App Store'da mevcut.)

Proje geliştirildiğinde oyun tutkunları, oynadıkları oyun için Seeds üzerinden sanal iyileştirmeler satın alarak veya iyileştirme satarak farklı sektörlerden kaynağa ihtiyacı olan taze girişimcilere destek olabilecekler. Geliştiriciler de kuracakları şirketlerde elde edecekleri ciroların bir kısmını yardıma muhtaç insanlara bağış yapabilecekler. Oyunlarda sık sık karakterlerini geliştirmek, çiftliklerini yenilemek için harcama yapanların bu tür sanal eşyaları Zynga üzerinden satın almaktansa, bağış yaparak satın almaları ve bir bağış döngüsü içine kendilerini dahil etmeleri iyi düşünülmüş görünüyor.

Fundable'da hayata geçirilmeyi bekleyen Seeds için, lansmandan önce küçük yatırımcılara fon sağlamayı cesaretlendirmek ve destek toplamak adına yardıma muhtaç kadınlar üzerinden "The Microlending Film Project" adında bir film projesi de başlatılmış.

Daha önce Sojo Studio tarafından geliştirilen sosyal oyun WeTopia'da, oyun içi harcama yaparak çocuklara sosyal yardımda bulunabiliyorduk. Diğer bir uygulama örneği, oyun oynayarak olmasa da yardıma ihtiyacı olanlara borç verme fikri olarak Kiva ile hayata geçmişti.