Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Finansbank 25. Yıl İlanı ve Twitter Entegrasyonu

Finansbank 25. Yıl İlanı ve Twitter Entegrasyonu

Finansbank 25. yılını cumartesi günü kutladı. Banka, sektörde alışık olduğumuz şekilde gazetelere ilan vermenin ötesine geçerek İstanbul Park'ta düzenlediği kutlama etkinliğinde Göksel ve Tarkan'ı sahneye çıkardı ve çalışanlarına bir sürpriz yaptı.

Bu ilanın bir başka özelliğiyse, Finansbank'ın "bizce mümkün" sloganını 25. yıl kutlamalarını vesile ederek Twitter'da konuşturma planıydı. İlanda #bizcemumkun etiketine yapılan yönlendirme ile hem Finansbank'la ilgili, hem de sloganın öz anlamıyla ilgili tivitlerin atılması beklendi sanırım. Bankanın yöneticilerinden Aycan Aydoğan'ın kutlama gecesi attığı bir tivit:

Bu arada Finansbank'ın reklam yüzü Doğa Rutkay da Twitter'da bu etikete destek vermeyi ihmal etmedi:

Cumartesi günü kampanya etiketini incelediğimde daha çok Finansbank çalışanlarının attıkları tivitler gözüme çarptı. Banka bir iç iletişimle etiketi duyurmayı başarmış ancak tüm çalışanları tivit atmaya ikna edememiş olacak ki etiket Twitter'ın gündem konularına (trending topic) düşmedi.

Daha önce satın alınmış içerikten (paid content) kazanılmış içeriğe (earned content) yani sosyal medyaya yönlendirmeleri BMW'nin i serisi lansmanında ve Mercedes-Benz'in A Serisi lansmanında incelemiştik. Türkiye'den de benzer bir örneğimiz var artık.