Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
WHOOP’tan GPT-4 Destekli Fitness Koçu

WHOOP’tan GPT-4 Destekli Fitness Koçu

WHOOP, yüksek düzeyde kişiselleştirilebilen GPT-4 destekli sağlık ve fitness koçu “WHOOP Coach”u duyurdu.

Kendisini “insan performansı şirketi” olarak tanımlayan WHOOP, sağlık ve fitness bileklikleri üretiyor. Şirket 26 Eylül’de, OpenAI ile iş birliği yaparak geliştirdiği WHOOP Coach‘u duyurdu. WHOOP Coach, WHOOP üyesinin hedefleri, benzersiz biyometrik verileri ve en son performans istatistikleri hakkında derinlemesine bilgi sentezliyor sağlık ve fitness sorularına son derece kişiselleştirilmiş, konuşmaya dayalı yanıtlar üretiyor. Bu yanıtların hepsini saniyeler içinde veriyor. Şirket, üyelerin verilerini daha iyi sentezleyip anlamalarına yardımcı olmak için uzun süredir makine öğreniminin gücünden yararlanıyor. Yeni ürün, OpenAI’nin en gelişmiş üretken yapay zeka sistemi olan GPT-4 destekli. WHOOP, WHOOP Coach’un, bugün piyasada mevcut olan en kişiselleştirilmiş isteğe bağlı sağlık ve fitness koçluğunu sunma konusunda devrim yarattığı iddiasında.

Kullanıcı, kendi sağlığıyla ilgili her şeyi WHOOP Coach’a sorabiliyor

WHOOP’un Kurucusu ve CEO’su Will Ahmed, “Yapay zekânın vaadleri hakkında çok fazla abartılı reklam var. WHOOP Coach bunu gerçek anlamda başarıyor. WHOOP Coach’un kullanıma sunulmasıyla birlikte artık isteğe bağlı, kişiselleştirilmiş sağlık ve fitness koçluğu sunuyoruz. Bu türünün ilk örneği ve üyelerimizin verileriyle olan ilişkisini dönüştürecek.”

WHOOP Coach üyelerin sağlıkları ve formda kalmaları konusunda nasıl tavsiye ve rehberlik alacağını yeniden tasarlamak için geliştirilmiş. WHOOP Recovery, Strain, Sleep, Health, and Stress verilerindeki kalıpları ve bağlantıları tanımlamak için tescilli WHOOP algoritmalarını, özel olarak oluşturulmuş bir makine öğrenme modelini, performans bilimi ve araştırmalarındaki en son gelişmeleri ve üyenin benzersiz biyometrik verilerini kullanıyor. OpenAI’nin derin öğrenme teknolojisini kullanan ürün, her üyenin sağlık ve fitness sorularına anında 50’den fazla farklı dilde yanıtlar üretebiliyor.

OpenAI COO’su ve uzun süredir WHOOP üyesi olan Brad Lightcap, “Yapay zekâyı sağlık ve kişisel performans alanına entegre etmek, giyilebilir teknolojiden daha da fazla değer elde edilmesini sağlayabilir” dedi. “WHOOP Coach, GPT-4 entegreli heyecan verici bir uygulama. Modellerimizin insan performansının kilidini açmaya nasıl yardımcı olduğunu WHOOP üyelerinden öğrenmeyi sabırsızlıkla bekliyorum.” diyor.

WHOOP günlüklerinde diyetten ilaca kadar 140’ın üzerinde özel davranışı takip edebilen üyeler, bu davranışların fizyolojik ölçümlerini nasıl etkilediğini görmek için son derece kişiselleştirilmiş içgörüleri öğrenebiliyor

Örneğin şu türden sorular sorabiliyor ve anında cevap alabiliyorsunuz:

“Bugün neden bu kadar yorgunum? Hastalanıyor muyum?”

“Saatlerdir trafikte sıkışıp kaldım, nasıl sakinleşebilirim?”

“Benim yaşımdaki diğer insanlarla karşılaştırıldığında uykum nasıl?

“Yeni doğmuş bir bebekle kondisyon seviyemi nasıl koruyabilirim?

WHOOP Coach şu anda WHOOP uygulamasında kullanıcılara sunulmuş durumda.Üyeler bu özelliği kullanmamayı tercih ederse WHOOP uygulaması içindeki “Ayarlar” bölümünden WHOOP Coach’u kapatabilirler.

Görsel: WHOOP