Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Decathlon 2. Şans Uygulamasıyla Kullanılmış Ürünler Yeni Sahiplerini Buluyor

Decathlon 2. Şans Uygulamasıyla Kullanılmış Ürünler Yeni Sahiplerini Buluyor

Hangi marka olursa olsun spor ürünlerinizi Decathlon 2. Şans ile satabilir ve böylece onlara ikinci bir hayat verebilirsiniz.

Zamanın ruhunu yakalayabilmiş markalar, kullanılmış ürünlerinin çöpe gitmesini önleyerek çevreye duyarlılığını gösteriyor. Bu da elbette markanın itibarını güçlendiriyor. Örneğin IKEA çoğu zaman müşterilerine kullanılmış ürünlerin yeniden değerlendirilmesiyle ilgili telkinlerde bulunuyor hatta Black Friday’de müşterilerin eşyalarını alıp onları ikinci el kategorisinde yeni sahipleriyle buluşturmuştu. B Corp sertifikasına sahip olan dış giyim markası Patagonia da bu konuda oldukça prensipli. Öyle ki internet mağazasındaki satın al butonlarının hemen altına ürünün aynısının ya da benzerinin ikinci el olanını satın almaya yönlendiren butonlar eklemişti. Decathlon ise tüm bunlardan çok daha tatmin edici bir adım atarak Decathlon 2. Şans uygulamasını hayata geçirdi.

Decathlon 2. sans

Kullanmadığınız ürünler ne dolapta beklesin ne de çöpe gitsin

Markası ne olursa olsun kullanmadığınız spor ürünlerinizi, Decathlon 2. Şans ile başka bir sporsevere satabilirsiniz. Decathlon bu uygulamayı hayata geçirirken, sporcu olmanın çevreye karşı duyarlı olmayı beraberinde getirdiği düşüncesinden ilham almış. ‘Doğa olmadan spor olmaz’ diyerek yola çıkmışlar.

Decathlon Türkiye’de 40 mağazasıyla hizmet veren ve dolayısıyla müşteri kitlesi çok geniş olan bir marka. Bu anlamda geniş kitlelere, 2. el ürün satmanın ve satın almanın güzelliğini aşılamaları oldukça fayda sağlayabilir. Bu yeni uygulama ile çevre ve bütçe dostu bir işe imza atıyorlar. Amaç daha az tüketmek, tekrar kullanmak, tüketime kazandırmak.

Decathlon 2. Şans

B’twin marka çocuk bisikletleri de yeniden kullanıma kazandırılabileceğinizi vurgulamışlar. Çocuğunuz ömür boyu garantili bir B’twin bisiklet kullanıyorsa ve daha büyük bir bisiklete geçmesinin zamanı geldiyse artık mevcut olanı elden çıkarabilirsiniz. Küçülen çocuk bisikletlerini öncelikle Decathlon sizden satın alıyor ve ardından yeniden kullanıma kazandırıyor. Uygulama hem AppStore’da, hem de Google Play’de mevcut.

Decathlon 2. Şans Decathlon 2. Şans Decathlon 2. Şans

Görsel: Decathlon


Bigumigu Yazarı
| GENEL