Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Patagonia Müşterilerini Kullanılmış Ürünlerini Satın Almaya Teşvik Ediyor

Patagonia Müşterilerini Kullanılmış Ürünlerini Satın Almaya Teşvik Ediyor

Sürdürülebilir yaklaşımıyla adını duyuran Patagonia, internet mağazasındaki satın al butonlarının hemen altına ikinci el ürünlerini satın almaya yönlendiren butonlar ekledi.

Dış giyim markası Patagonia ile geçtiğimiz yıl B Corp Summit’e tanışmıştık. Kurumsal yönetim, çalışanlar, yerel ekonomi, toplum ve çevre gibi alanlarda değer yaratan, etik prensiplere sahip şirketlerin hak kazandığı B Corp sertifikasını alan sayılı şirketlerden biri idi. Yavaş moda yaklaşımını benimseyen şirket; olta balıkçılığı malzemeleri, dağ bisikleti, kayak ve sörf takımları gibi doğa sporları ve açık hava etkinlikleri için giysiler ve malzemeler üretiyor. Üretimde; çevre dostu kumaşlar, geri dönüşümlü polyesterler ve kenevir gibi malzemeler kullanıyor. Ürünlerin daha sağlıklı ve dayanıklı olmasını sağlayan yenilikler uyguluyorlar. Şirket sürdürülebilirlik adına yeni bir adım daha attı ve internet mağazasındaki satın al butonlarının altına, ürünün kullanılmış alternatiflerini satın almaya yönlendiren ek butonlar yerleştirdi.

Patagonia bu yeni uygulamayı Black Friday’de başlattı

Patagonia’nın Black Friday’de başlattığı bu uygulama, müşterileri yeni almayı düşündükleri eşyaların ikinci el sürümlerini satın almaya teşvik ediyor. Şirket bunu, patagonia.com’da listelenen her yeni ürünün altına “kullanılmış olanlarına göz at” seçeneği ekleyerek yapıyor. Örneğin bir hırkanın satın al butonunun hemen altında, tüm kullanılmış hırkalara göz atabileceğiniz browse used fleece (kullanılmış hırkalara göz at) butonu yer alıyor. Bu buton da ziyaretçiyi Worn Wear mağazasındaki kullanılmış Patagonia ürünlerine yönlendiriyor.

Kullanılmış eşyaları satma fikri, Patagonia’nın yıllardır uyguladığı Worn Wear programına dayanıyor. Bu program, insanların tamir veya değişim için kullanılmış Patagonia ürünlerini getirebilecekleri bir pop-up etkinlik olarak başlamış ve yakın zamanda müşterilerin eskilerini yeniden satabilecekleri kalıcı bir çevrimiçi mağazaya dönüşmüştü. Patagonia.com ve Worn Wear ayrı internet siteleri olarak var olmaya devam ediyordu. Patagonia sitesine, Worn Wear’da ilgili ürüne yönlendiren butonların eklenmesi artık bu ikisinin benzeri görülmemiş bir şekilde birbirine bağlandığını gösteriyor. Kim bilir belki de yakında Patangonia’nın ana mağazası, Worn Wear ile birleştirilecek ve ikinci el ürünler doğrudan Patagonia mağazasından satın alınabilecek.

Patagonia’nın bu yeni uygulaması, bir ürünün kullanılmış versiyonunu seçmeyi kolaylaştırmakla kalmıyor, aynı zamanda ikinci el satın alma fikrini şimdiye kadar olmadığı şekilde normalleştiriyor. İkinci el seçeneğin bizzat Patagonia tarafından sunulması, bir ürünün kalitesi ve durumu hakkında şüphe duyan bazı müşterileri rahatlatıyor. Bu, satın alma işlemine meşruiyet ve güven katıyor. Dileriz gezegene verdiği zararı umursamayan hızlı moda endüstrisinin tamamı, “hızlı” bir şekilde bu noktaya gelir.

Worn Wear programının nasıl başladığını aşağıdaki videoda izleyebilirsiniz:

Görsel: Patagonia


Bigumigu Yazarı
| GENEL