Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Reflect Studio B Corp Sertifikası Aldı

Reflect Studio B Corp Sertifikası Aldı

Eray Erdoğan, Ece Altunmaral, Egemen Filiz ve Edipcan Yıldız tarafından kurulan sürdürülebilir moda girişimi Reflect Studio B Corp oldu.

B Corp sertifikasının ne olduğunu, B Corp Summit 2019 süresince detaylı olarak inceledik ve sizlere de aktardık. Bir şirketin sosyal ve çevresel açıdan gezegene zarar vermediğini, başka bir deyişle “iyi şirket” olduğunu gösteren bu sertifikayı almak oldukça emek isteyen bir süreç gerektiriyor. Sertifikaya hak kazanmak isteyen şirketlerin öncelikle performans koşullarını yerine getirmesi ve B Etki Değerlendirmesi’ni -iyilik raporu- tamamlamaları gerekiyor. Yeterli iyilik puanını alan şirketler, sertifikaya hak kazanıyor ancak yerlerinde saymayıp etik yaklaşımlarını daha da geliştirmeleri ve zaman içinde iyilik puanlarını artırmaları bekleniyor.

B Corp Summit 2019 boyunca; ilk etik akıllı telefon Fairphone, kakao çiftliklerindeki işçi sömürüsüyle mücadele eden çikolata markası Tony’s Chocolonely, yavaş moda akımını benimseyen Patagonia, GDO’lu yem ve hormon kullanmayan çiftliklerden aldığı sütle üretim yapan dondurma markası Ben & Jerry’s gibi Avrupa ve ABD merkezli iyi şirketleri mercek altına almıştık. Şimdi ise İstanbul semalarına uzanıyoruz ve Eray Erdoğan, Ece Altunmaral, Egemen Filiz ve Edipcan Yıldız tarafından kurulan Reflect Studio’nun B Corp olduğu müjdesini paylaşıyoruz sizlerle.

View this post on Instagram

We are now a B Corp! After a long haul period of examinations and assessments, we are proud to be part of a global economy that uses business as a force for good. This economy is comprised of a new type of corporation – the B Corporation – Which is purpose-driven and creates benefit for all stakeholders, not just shareholders. As B Corporations and leaders of this emerging economy, we believe: That we must be the change we seek in the world. That all business ought to be conducted as if people and place mattered. That, through their products, practices, and profits, businesses should aspire to do no harm and benefit all. To do so requires that we act with the understanding that we are each dependent upon another and thus responsible for each other and future generations.

A post shared by Reflect Studio (@reflectstudio_) on

Reflect Studio, sürdürülebilir malzemelerden üretilen ve adil ticaret sertifikalı fabrikalarda dikilen kumaşlar kullanıyor

Reflect Studio, hem organizasyonlar hem de bireyler için üretim yapan tekstil odaklı ve Londra/İstanbul merkezli bir tasarım stüdyosu. 2016 yılında kurulan stüdyo, Londra ve İstanbul ofislerinde faaliyet gösteriyor. Şirket, 4 gün önce sosyal medyadaki paylaşımlarıyla B Corp olduğunu duyurdu. Böylece TazeKuru, Mikado Consulting ve S360 Sustainability Services gibi Türkiye kökenli girişimlerin yanındaki yerini aldı.

Kurulduğu günden bu yana sürdürülebilir prensiplere bağlı olarak üretim yapan Reflect Studio, her tasarımın bir hikaye anlattığına inanıyor. Sürdürülebilir malzemelerden üretilen ve adil ticaret sertifikalı fabrikalarda dikilen kumaşlar kullanmayı tercih ediyor. Çevresel ve sosyal sorumluluğunu radikal şeffaflık ve izlenebilirlik eşliğinde yerine getiriyor. Reclect Studio’nun manifestosu ise şu 3 maddeden oluşuyor; Her satın alma bir onaylamadır, radikal şeffaflık güven inşa eder ve giydiğin şey bir hikâye anlatır.

Marka; üretimden, paketleme ve dağıtıma kadar bütün süreçlerini sürdürülebilir bir çerçevede gerçekleştiriyor. Üretimin her aşamasında adil ticaret şartlarının gözetilmiş ve kullanılan tüm malzemelerin çevre dostu (organik, geri dönüştürülmüş veya ileri dönüştürülmüş) olmasını prensip ediniyor. “Hızlı moda” için kullanılan kimyasallar ve sentetik ilaçlar çevreyi geri dönülemez şekilde kirletirken, Reflect Studio bu duruma karşı harekete geçmek ve ekolojik dengeyi korumak için tercihini organik üretimden yana kullanıyor. Seri üretime ve aşırı tüketime karşı duruş sergileyen markaya ait tüm ürünler; sıkı denetimlere tabi GOTS ve GRS sertifikalı. Ayrıca sınırlı sayıda ve uzun vadeli kullanımı hedefleyerek üretim yapıyorlar.

Şirket, Medium blogunda neler yaptığına detaylı olarak yer veriyor. Örneğin geçtiğimiz Haziran ayında organik pamuk kullanarak karbon ayakizini nasıl % 51 azalttığını açıklamış. Medium’da şirketin manifestosuna ve değerlerine de ayrıntılı olarak göz atabilirsiniz.

Görsel: Facebook
Manşet görseli düzenlenmiştir.


Bigumigu Yazarı
| GENEL