Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Patagonia İklim Krizi Hakkında Etkinlikler ve Çalıştayların Düzenlenceği Bir Kafe Açtı

Patagonia İklim Krizi Hakkında Etkinlikler ve Çalıştayların Düzenlenceği Bir Kafe Açtı

Açık hava sporları malzemeleri üreticisi Patagonia, Lonra'da açtığı Action Works kafesinde çevre için neler yapılabileceğini konuşacak.

B Corp sertifikasına sahip Patagonia’nın B Corp yolculuğunu incelemiştik. Çevreci ve sürdürülebilir bir iş politikası ile yavaş moda akımını benimseyen şirket basit ve minimalist tarzı ile dayanıklı ürünler üretiyor. Çevre krizine çözüm bulmak amacı ile harekete geçmek gerektiğine inanan şirket bu görüşte olan insanları bir araya getirmek hedefi ile kâr amacı gütmeyen Patagonia Action Works dijital platformunu kurdu. 2018 yılında kurulan platform gönüllülerin bir araya geldiği, çevresel eylem gruplarının birbirleri ile iletişime geçebileceği ve çevre için yapılabilecek etkinliklerin oluşturulduğu bir oluşum.

Kafe ilim krizine dikkat çekip pozitif bir fark yaratmaya çalışacak

Patagonia bu amaçlar doğrultusunda Londra’da Action Works kafesinin açılışını gerçekleştirdi. Broadway Market üzerinde açılan kafe yalnızca sosyalleşmek ve kahve içmek için değil aynı zamanda sivil toplum kuruluşlarıyla bağlantı kurmak, atölye çalışmaları yapmak ve çevresel krizle mücadele için bir merkez olacak. İklim krizi için olumlu bir fark yaratmaya çalışan şirket yerel ve ulusal organizasyonlarla birlikte çalışmalarını sürdürecek. Şirket aktivizm ile ilgili eğitim oturumlarına yer verecek. Karbon salınımını azaltmaya yönelik bilgi vermek amacı ile oturumlar ve çalıştaylar düzenleyecek. Ayrıca habitat koruma ve benzeri konularda atölye çalışmalarına ev sahipliği yapacak.

Bunların dışında kafede iklim konusunda neler yapılabileceğini anlatan kartpostallar bulunuyor. Ücretsiz alınabilecek bu 24 “Eylem Karpostalı” ile çevre için neler yapılabileceği anlatılıyor. Satışlarının yüzde 1’ini dünyayı daha iyi bir hale getirmek için bağışlayan şirket kâr amacı gütmeyen Action Works için de yıllık kazancından ayırdığı bütçe ile kafeyi destekliyor. Patagonia EMEA Genel Müdürü Ryan Gellert iklim krizi için herkesin acilen harekete geçmesi gerektiğini vurgularken işletmelerin yaşadığımız gezegen için ayıracak bütçeleri olduğunu ve bunu da kullanmaları gerektiğini söylüyor.

Kafeden elde edilecek kazanç bağışlanacak

Action Works insanların bulundukları konumlarda çevre sorunları ile ilgili kuruluşları bulmaya davet ederek onları gönüllü olmaya ve etkinliklere katılmaya davet ediyor. 3 hafta boyunca açık olacak kafede çevre sorunları ile mücadele eden yerel girişimlere ulaşmak ve bilgi almak mümkün olacak. Kafeden elde edilecek kazancın tamamı Birleşik Krallık’ta yer alan hayır kurumlarına ve STK’lara bağışlanacak. Patagonia Action Works internet sitesinin gerçekleşecek programa ulaşılabilir.

Görsel: Facebook, Patagonia