Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bisikleti Demiryolu Bisikletine Dönüştüren Katlanır Aksesuar

Bisikleti Demiryolu Bisikletine Dönüştüren Katlanır Aksesuar

Cam Engineering, bisikleti anında demiryolu bisikletine dönüştüren katlanabilir bir aksesuar tasarladı.

YouTuber Cam Engineering, Kaliforniya’nın terk edilmiş demiryollarında ve dağ yollarında gezinmek için kullanışlı bir yöntem geliştirdi. Amerikalı içerik üreticisi, herhangi bir bisiklete takılabilen ve onu anında demiryolu bisikletine dönüştürebilen “katlanabilir” bir aksesuar tasarladı.

Drezin isimli araçları çizgi filmlerden, dönemsel filmlerden ya da turistik bölgelerden hatırlayanlarınız vardır. Demiryolunda gidebilen bu küçük araç, başlangıçta demiryolu altyapısının bakımı için çalışan mürettebatı ve gerekli malzemeleri taşımak üzere yapılmıştı. Bunlar genellikle ayakta duran personelin, bir kolu hareket ettirmesiyle yol alabiliyordu. Bunun dışında pedallı drezinler ve demiryolu bisikletleri de zaman içinde sıkça kullanılır oldu. Günümüzde, terk edilmiş demiryolu rayları boyunca seyahat etmenize izin veren çok sayıda pedallı araç mevcut. Siklo-drezin olarak da bilinen bu araçlar; genellikle spor, turizm veya boş zaman etkinlikleri için tasarlanmışlar. Bunlar birden fazla kişinin pedal çevirmesiyle hareket eden araçlar. Asla unutulmaması gereken nokta ise demiryolu bisikletlerinin sadece ve sadece artık kullanılmayan demiryolları üzerinde sürülmesi gerektiği. Böyle bir araç kullanma niyeti olanlar mutlaka kullanılmadığından emin oldukları yollar üzerinde gitmeli.

Sökmeye gerek yok, katla ve yoluna devam et

Cam Engineering bisikletinin ön tarafına ilave bir tekerlek ve yan tarafına bir stabilizatör yerleştirerek demiryolu hattında başarılı bir şekilde yol almayı başarmış. Ek tekerleğin raydan çıkmasını önlemek için her iki tarafına birer disk yerleştirmiş.Tasarladığı aksesuarlar katlandığında, bisiklet orijinal görünümüne geri dönüyor. Böylece tekrar raysız alanda kullanmaya devam edebiliyor.

demiryolu bisikleti

Dengeyi artırmak için bisiklet, diğer ray üzerinde giden teleskopik bir tekerle de desteklenmiş. Stabilizatör görevi gören bu parçanın uzunluğu, raylar arasındaki mesafeye göre ayarlanabiliyor. İki parçalı ekipman, kolay taşıma için katlanabiliyor.

İnternette biraz araştırma yaptığınızda bisikletini bu türden demiryolu bisikletlerine dönüştüren başka kullanıcılar olduğunu da görebilirsiniz. Cam Engineering bunlardan çok daha kompakt, estetik açıdan daha üstün, takıp sökmekle uğraştırmayan katlanır bir aparat hazırladığı için fark yaratmayı başarmış.

Bisiklet dünyasıyla ilgili diğer yaratıcı tasarımlara ve yeniliklere buradan göz atabilirsiniz.

demiryolu bisikleti demiryolu bisikleti

Görsel: YouTube