Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Samsung’un Ambalaj Kartonlarından Yaratılan Küçük Bir Dünya

Samsung’un Ambalaj Kartonlarından Yaratılan Küçük Bir Dünya

Samsung "Small World: Reimagine a better planet" isimli kampanyasında, tüketiciyi eski ambalaj kartonlarını yeniden değerlendirerek yaratıcılığını ortaya koymaya davet ediyor.

Karton bazı tasarımcılar ve sanatçılar için vazgeçilmez bir malzeme. Örneğin Monami Ohno oluklu mukavva kullanarak mangaları, kostümleri, uzay gemilerini, robotları, ikonik karakterleri, cips paketlerini, hazır yiyecekleri ve daha pek çok şeyi yeniden üretebiliyor. KarTent’in kartondan festival çadırları, Amazon’un More Than a Box isimli el işi projesi, James Lake’in büyük boyutlu karton heykelleri ve daha nice projede bu malzemenin en yaratıcı kullanım şekillerine şahit olduk. Samsung da Small World: Reimagine a better planet kampanyasıyla karton ambalajların ileri dönüşümünü teşvik eden markalardan biri artık.

Samsung Small World: Reimagine a better planet

Samsung kutularıyla yaratılan minyatür ekosistem

Samsung bu kampanyayı, bu ay Dünya Çevre Günü dolayısıyla başlattı. Kampanya tüketicilerin çevre duyarlılığıyla birlikte yaratıcılığını harekete geçirmeyi hedefliyor. Bunun içinde evdeki eski kolileri yeniden değerlendirmeyi öneriyor.

Samsung, Small World: Reimagine a better planet kampanyasında Papersmith takma adıyla tanınan Amsterdam merkezli kağıt sanatçısı AJ Smith’in elinden çıkmış tasarımlar kullanılmış. Sanatçı kartondan binalar, yabani hayvanlar, ağaçlar ve insan figürleri yaratmış. Böylece kampanyanın adında olduğu gibi küçük bir karton dünya ortaya çıkmış. Bu dünya ile yaratılan bir animasyon da tanıtım filmi olarak sunulmuş. Bu küçük dünyada; Samsung’un QLED 4K TV, Galaxy S21, Galaxy Buds Pro ve daha pek çok ürününe ait kutular kullanılmış. Kampanya Edelman’ın imzasını taşıyor.

Ambalaj ve çevre duyarlılığı demişken, Sony’nin nakliyeyle ilgili sorunlara Tetris benzeri paketleme çözümüne de göz atmak isteyebilirsiniz.

Samsung Small World: Reimagine a better planet

Görsel: Papersmith