Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Boston Dynamics’in Hyundai Ailesine Katılmasına Spot’lardan Danslı Kutlama

Boston Dynamics’in Hyundai Ailesine Katılmasına Spot’lardan Danslı Kutlama

Hyundai, Boston Dynamics'i satın aldı ve Spot robotlar bu gelişmeyi karmaşık bir dans koreografisiyle kutladı.

Boston Dynamics robotları Atlas, Spot ve Handle; yeni yetenekleri, dansları ya da başlarına gelen talihsizliklerle sürekli gündeme gelmeyi başaran ünlü bir karakter gibi. İlk olarak şiddete uğrayan Atlas’la ve bu şiddete gösterilen tepkilerle başladı her şey. Ardından tüm robot ailesi birer birer koşma, zıplama, yük taşıma gibi yeni özelliklerle tek tek ilgi görmeye başladı. Son olarak bu performans olayını bir adım öteye taşıdılar ve yeni yıl danslarıyla konuşuldular. Şimdi ise çok daha karmaşık bir koreografiyle başka bir kutlama yapıyorlar.

Hyundai × Boston Dynamics

Hyundai’den de Boston Dynamics’e hoş geldin mesajı

Boston Dynamics birkaç gün önce Hyundai Motor Group tarafından satın alındı. Hyundai, bunu ‘İnsanlık için İlerleme’ hedefine doğru önemli bir sıçrama olarak açıkladı. Şirket, sürdürülebilirlik teması altında piyasaya sürdüğü elektrikli araçlarını tanıtmak için yaklaşık 1 yıldır Güney Koreli müzik grubu BTS ile iş birliği yapıyor. Bu ortaklık sonucu BTS, Hyundai’nin marka elçisi olarak anılmaya başladı. Marka, Boston Dynamics’i satın aldığı müjdesini vermek için de BTS ile çalışmayı tercih etmiş.

Kampanya dahilinde öne çıkan 2 film mevcut. Bunlardan biri Boston Dynamics’in hesabından yayınlanan dans filmi. Bu filmde, 7 adet senkronize Spot’un BTS’nin “IONIQ (I’m On It)” adlı şarkısı eşliğinde gerçekleştirdiği dans performansını izliyoruz. Oldukça karmaşık bir koreografiyle sahip bu filmde Spot yine tüm yeteneklerini ortaya koyuyor.

Adımlar o kadar mükemmel zamanlanmış ve hareketler o kadar yumuşak ve uyumlu ki, adeta robotların gerçekten müziği dinlediği hissi veriyor. Ama elbette böyle bir durum söz konusu değil. Senkronize edilmiş iç saatlerini dinliyorlar. Tüm gelişmiş sensörlerine rağmen, robotlar müziğin çaldığını bile bilmiyorlar. Bu performans, titizlikle hazırlanmış konumlandırma ve programlamanın bir sonucu.

Koreografi, eski dansçı ve profesyonel koreograf Monica Thomas’ın imzasını taşıyor. Onun yarattığı tüm hareketler dizisi, robotların hareketini dikte eden özel bir yazılıma programlanmış. Video için Thomas, Spot’ların hem bireysel dansçılar hem de birleşik bir bütünün parçası olarak hareket etmesi fikrinden yola çıkmış. İlk aşamalarda, bir masanın üzerindeki taşları hareket ettirerek mühendislere ne istediğini göstermiş. Son aşamada Spot ekibi, Boston Dynamics tarafından özellikle Spot dans rutinleri için oluşturulan Choreographer’da dans hareketlerini tanımlamış.

Diğeri ise Hyundai tarafından yayınlanan “ailemize hoş geldin” temalı film. Bu filmde BTS’nin Spot başta olmak üzere tüm Boston Dynamics robotlarıyla tanıştığı görülüyor. Yİne BTS müziği eşliğinde kısa kısa dans ettikleri sahneler var.

Görsel: Boston Dynamics