Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Spot Mick Jagger’ın Dansını Taklit Ediyor

Spot Mick Jagger’ın Dansını Taklit Ediyor

Boston Dynamics’in ünlü robotu Spot, Mick Jagger'ın Start Me Up parçası için çekilen müzik videosundaki dansını taklit etti.

Boston Dynamics’in robotları son zamanlarda danslarıyla sıkça gündeme geliyor. 202o’ye veda ederken yeni yıl danslarıyla çok konuşuldular. Ardından Boston Dynamics’in Hyundai ailesine katılmasını kutlarken oldukça karmaşık bir koreografiyle dans ettiler. Hem de BTS’nin “IONIQ” adlı şarkısı eşliğinde. Şimdi ise Spot Mick Jagger’ın dansını taklit ederek dünya gündemine oturmayı başardı.

Boston Dynamics_Rolling Stones

Spot “Start Me Up” ile dans ediyor

Spot bu defa İngiliz rock grubu The Rolling Stones’un 1981’de çıkan hit parçası Start Me Up ile dans ediyor. Bir Spot Mick Jagger’ın müzik videosunda yaptığı hareketleri taklit ederek maharetlerini sergilemeye başlıyor.. Şarkı ilerledikçe, gitaristler Keith Richards ve Ronnie Wood’u temsil etmek için iki Spot daha işin içine giriyor. Elbette tüm bu dans performanslarının bir nedeni var; İngiliz grubun Tattoo You albümünün 40. yıl dönümünü kutlamak! Bu arada bu dans videosunun adını da “Spot Me Up” koymuşlar.

Bu performans, robotların insanı mükemmele yakın şekilde taklit edebildiği hareket ve dudak senkronizasyonunu açısından önem taşıyor. Spot’lar sanatçıların hareketlerini taklit etmek için uzun boyunlarını ve kollarını kullanıyor. Hatta Mick Jagger’ın kalça hareketlerini bile taklit edebiliyorlar. Bu danslar, Ford fabrikasındaki belirli işleri veya BP’deki petrol sondaj kulesi incelemesi gibi çeşitli rolleri üstlenen bu inanılmaz makinenin esnek ve istikrarlı doğasına dair bir şov niteliğinde. Bu arada bir tane Spot’unuz olsun isterseniz, 74.500 doları gözden çıkarmanız gerekiyor.

The Rolling Stones boston dynamics

The Rolling Stones boston dynamics

The Rolling Stones boston dynamics

Görsel: YouTube