Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Boston Dynamics Robotlarının Dans Hünerleri

Boston Dynamics Robotlarının Dans Hünerleri

Boston Dynamics'in robotları Atlas, Spot ve Handle yeni yıl kutlamasını estetik ve çevik bir koreografinin yer aldığı dans ile gerçekleştiriyor.

Boston Dynamics’ın başkanı Marc Raibert, Web Summit 2020 oturumunda şirketin robot köpeği Spot başta olmak üzere tüm robotlarının hangi alanda kullanılmaya başlandığına ve ne kadar verim alındığına değinmişti. Raibert’in oturumda ilk değindiği konulardan biri robotlarının artık ticari amaçlarla kullanıldığıydı. Ancak Bununla birlikte Atlas robotunun taklalar atıp parkur koştuğu, robot köpek Spot’un yardımlaşarak engeller aştığı videolar da her zaman ilgi çekici oldu. Kimi zaman ürpertici olabilen bu videolara bir yenisi daha eklendi. Boston Dynamics yeni yıl kutlamasını robotlarının estetik danslarının yer aldığı bir video ile gerçekleştirdi.

Atlas, Spot ve Handle’ın estetik dansları

Web Summit 2020’de artık bir insan boyutunda olduğu söylenen Atlas robotun sahnesiyle açılan videoda dans hünerleriyle en çok dikkat çeken de yine Atlas oluyor. Adeta dans pistini sallayan Atlas sert ama aynı zamanda estetik hareketleriyle usta dansçılara taş çıkartıyor. Atlas’ın ardından önce Spot ve ardından Handle da dansa dahil oluyor ve müthiş bir koreografi ile yapabileceklerini gösteriyor. Do You Love Me parçası eşliğinde dans eden robotlar yeni yılı birlikte kutluyor.

Bu Boston Dynamics robotlarının ilk dans gösterisi değil. Daha önceleri 2018 yılında Spot robotu Uptown Funk parçası eşliğinde dans becerilerini göstermişti. Ancak son videoda özellikle Atlas robotun yapabildikleri olayı başka bir seviyeye taşıyor. Daha önceleri koşarken takla atarken ve zıplarken gördüğümüz robot adeta bir CGI tasarımı gibi dans hareketleri sergiliyor. Gerçek olamayacak kadar estetik hareketleri bulunan ve artık insan boyutunda olan Atlas’ın ilerde neleri yapabileceğinin kısa bir fragmanı oluyor.

boston dynamics

Boston Dynamics, 2017 yılında Softbank tarafından Google’dan satın alınmıştı. Aralık ayının başında Hyundai, şirketin büyük bir yüzdesini Softbank’tan satın aldı. Hyundai, Boston Dynamics’in yaklaşık yüzde 80’ini alırken Softbank bir bağlı kuruluş aracılığıyla yaklaşık yüzde 20 hisseyi elinde tutuyor. Bu satış sonrası Boston Dynamics’in değeri 1,1 milyar dolar oldu.

Görsel: YouTube