Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Softbank, Google’dan Boston Dynamics’i Satın Aldı

Softbank, Google’dan Boston Dynamics’i Satın Aldı

Google'ın da sahibi olan Alphabet'in bir süredir elden çıkarmaya çalıştığı Boston Dynamics'i, duygusal robot Pepper'ın geliştiricisi Softbank satın aldı.

1992’de MIT’nin altında kurulan Boston Dynamics, geliştirdiği dört bacaklı robotlarla tanınıyor. BigDog, Cheetah, Spot, Atlas, Handle, SpotMini gibi robotları geliştiren Boston Dynamics, mühendislik ve robotik alanda birçok konuda çığır açıcı çalışmalara imza attı. 2013 yılında Google X, Boston Dynamics’i satın almıştı. Google’ın uçuk projeler için ayırdığı bu departman 4 yıl boyunca robotik şirketin çalışmasını destekledi. Ancak Boston Dynamics’in ticari bir ürün ortaya çıkaramaması üzerine Google’ın geçtiğimiz yıl sonunda satmayı planladığı konuşulmaya başlanmıştı.

Bugün ise Japon çokuluslu telekomünikasyon şirketi Softbank, Google’ın çatı şirketi Alphabet’ten Boston Dynamics’i satın aldığını açıkladı. Satış işleminin ne kadara gerçekleştiği ve diğer detayları hakkında ise açıklama yapılmadı. Softbank bu satınalma işleminin yanı sıra DARPA Robotics Challenge’ı kazanan Japon girişim Schaft‘ı da satın aldı. Bu iki işlem Softbank’in robotik alana yaptığı yatırımın ve gösterdiği özenin de gözle görülür bir kanıtı.

Softbank, duyguları olan sosyal robot olarak tanıttığı Pepper ile robotik alanda kendini büyük kitlelere duyurmuştu. Pepper şu anda dünyanın birçok yerindeki hastane, restoran gibi hizmet sektörünün farklı noktalarında görev alıyor. Bu sırada Boston Dynamics cephesindeyse 1,2 metre yüksekliğe zıplayabilen ağırlık kaldırabilen Handle’ı tanıtmıştı. Geçtiğimiz sene ise 2 seneden uzun süredir geliştirdikleri Atlas’ın tanıtım videosunu yayınlamıştı. Ve insana fiziksel olarak benzeyen Atlas’ın insanlar tarafından itilip kakılması da büyük bir kitlenin tepkisini çekmişti.

Boston Dynamics satışının sonunda hem Softbank’in hem de robotik şirketinin yöneticileri bu gelişmeden umutlu ve memnun olduğunu açıkladı. Boston Dynamics’in yeni çatı şirketi altında neler yapacağını ise zaman gösterecek.

Görsel: Boston Dynamics