Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Sokak Lambasına Dönüşen Dijital Reklam Panoları

Sokak Lambasına Dönüşen Dijital Reklam Panoları

HandsAway, geceleri dışarı çıkmaktan tedirgin olanlar için Paris'in belirli bölgelerindeki 300 reklam panosunu sokakları aydınlatmak için kullanıyor.

Her nerede olursa olsun geceleri ıssız sokaklarda bir başına yürümek birçok insan için tedirgin edici bir eylem. Her ne kadar pandemi sürecindeki kısıtlamalarla birlikte geceleri dışarı çıkma oranı düşmüş olsa bile yaşamın yeniden normale dönmesi süreciyle birlikte kamusal alanlardaki bu problem yeniden gün yüzüne çıkıyor. ONDRP’ın raporuna göre Paris’te kadınlar ve toplumsal cinsiyete dayalı ayrımcılığa maruz kalan azınlıkların yüzde 26’sı geceleri tek başına dışarı çıkmayı reddediyor.

Kamusal alanlardaki bu soruna dikkat çeken HandsAway, rahatsız edici gece yürüyüşlerinin son bulması ve kamusal alanların geri kazanımı için basit ama parlak bir fikir ortaya atıyor. Parlaklığı artırılmış dijital reklam panolarını karanlık sokakları aydınlatmak için kullanıyor.

Dijital reklam panoları Paris sokaklarını aydınlatıyor

TBWA\Paris tarafından hazırlanan Fearless Night isimli kampanya ile birlikte Paris’in en karanlık ve kuytu noktaları akşam saat 9’dan sabah 7’ye kadar reklam panolarının desteğiyle aydınlatılıyor. Özellikle şehirdeki aydınlatmaların yetersiz olduğu bölgelerdeki mevcut dijital reklam panolarını beyaz bir arka plan sayesinde bir nevi sokak lambasına dönüştürüyor. Ayrıca bölgedeki 300 reklam panosunun parlaklığı yüzde 20 artırılarak bu beyaz arka planın daha çok ışık vermesi sağlanıyor. Panolarda beyaz arka plan üzerindeki HandsAway logosuna ek olarak “Kadınların ve cinsiyete dayalı ayrımcılığa maruz kalan azınlıkların kendilerini daha güvende hissetmeleri için karanlıkları aydınlatalım” yazısına yer veriliyor.

Toplumsal dayanışmayı ve yardımlaşmayı teşvik eden HandsAway, cinsel saldırıya maruz kalan insanların birbirlerine yardım etmesi için sunulan bir uygulama olarak hayata geçiyor ve süreç içerisinde etki alanını genişleterek bir sivil toplum kuruluşuna dönüşüyor.

Künye

Marka: HandsAway
Ajans: TBWA\Paris
Marka Müdürü Alma Guirao and Lucile Dupuy
Ajans Yöneticisi: Jonathan Serog and Julia Montagu
İdari Yaratıcı Yönetmen: Benjamin Marchal and Faustin Claverie
Sanat Direktörü: Morgane Alexandre and Sébastien Skrzpczak
Prodüksiyon Şirketi: \ELSE
Post Prodüksiyon: Eléonore Girard

Görsel: YouTube