Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bazıları için Dünya Her Zaman Böyle

Bazıları için Dünya Her Zaman Böyle

TBWA\Helsinki tarafından STK HelsinkiMissio için hazırlanan kampanya COVID-19 ile birlikte yaşanılan yalnızlık hissinin bazı insanlar için sürekli var olduğunu hatırlatıyor.

COVID-19 pandemisi ile insanlar sosyal mesafe kuralının uygulandığı bir dünyaya uyum sağlamaya çalışıyor. Dünya genelinde çoğu insan günlük hareketini kısıtlandırdı. İnsanlar sokaklardan caddelerden çekilince kent meydanları boşaldı. Ali Demirel’in PANDEMICAM serisinde ve fotoğrafçı Milan Radisics’in Italy Paused: 40 Pictures About Quarantine From Quarantine adlı projesinde boş kent meydanlarına şahit olmuştuk.

Sivil toplum kuruluşu HelsinkiMissio için hazırlanan film de diğer örneklerde olduğu gibi boş sokakları ve sessiz bir şehri merkezine alıyor. Ancak ıssız Helsinki şehir sokaklarını gösteren filmin amacı diğer örneklerden farklı olarak sosyal izolasyonun sonucunda ortaya çıkan yalnızlık hissi oluyor.

HelsinkiMissio salgından önce de hep yalnız hissedenleri hatırlatıyor

Salgınla birlikte evlerine çekilen insanlar normalden daha çok yalnız hissetmeye başladı. TBWA\Helsinki imzalı The Lonely isimli kampanya herkes için bu durumun salgınla birlikte gelmediğini bazılarımızın salgın öncesinde de bu duyguyu hissettiğini anlatmaya çalışıyor. Kamusal alanlardan görüntülerin yer aldığı filmde Helsinki Savoy Tiyatrosu, Senato Meydanı ve buz salonu gibi kente özgü simgeler gösteriliyor.

TBWA\Helsinki Yaratıcı Direktörü Erno Reinikainen pandemiden önce bile yalnız olan insanların sosyal olarak dışlandığını hatırlatıyor. İnsanlara olağanüstü bir hal olmadan da ne kadar yalnız olabileceğini hissettirmek için boş sokak ve meydanların görüntülerinin işe yarayabileceğini söylüyor. COVID-19 ile boşalan sokaklar insanların her daim yalnız hisseden kişilerle empati kurması için kullanılıyor.

HelsinkiMissio kampanyası ile birlikte yardımın ve şefkatin önemini hatırlatmayı amaçlıyor. COVID-19 ve sonrasında gelen tecrit ile birlikte hissedilen yalnızlık duygunun birçok insan için pandemiye özel olmadığı hatırlatılıyor. İnsanların birbirlerine her zamankinden daha fazla ihtiyacı olduğu bu zamanlarda yalnız olanlara yardım etmek için asla geç olmadığı vurgulanıyor.

Künye

Müşteri: HelsinkiMissio
Ajans: TBWA\Helsinki

Görsel: Twitter