Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bu Reklamı Görmeniz için 2 Metre Uzaktan Bakmanız Gerekiyor

Bu Reklamı Görmeniz için 2 Metre Uzaktan Bakmanız Gerekiyor

Finlandiyalı perakende zinciri HOK-Elanto sosyal mesafenin önemini vurgulamak amacı ile gazeteye en az iki metre mesafeden okunabilen bir ilan verdi.

COVID-19 virüsünden korunmak için sosyal mesafenin etkili bir yöntem olduğu artık herkes tarafından biliniyor. Sosyal mesafe söz konusu olduğunda ise akıllara tek bir ülke geliyor. Finlandiya. Havadan sudan konuşmayı boş bir muhabbet olarak tanımlayan sessiz kalma sanatında usta bir millet olan Finlandiya halkı kişisel alana da bir bu kadar önem veriyor. Bu kültürün etkisi kampanyalara da yansıyor. Burger King’in boş konuşmayı sevmeyen Finliler için sunduğu sessiz servis hizmeti bu kampanyalardan biri olarak gösterilebilir.

Finlandiya kültürüne COVID-19 uyarlaması

Konu kişisel alan olduğunda ise halkın sosyal mesafeye gösterdiği duyarlılık üzerinden Otomatik Mesafe Kontrolü özelliğini tanıtan Nissan’ın afişleri akla geliyor. Salgınla birlikte mesafeye dikkat etmek sadece Finliler’in özen gösterdiği bir kural olmaktan çıktı. Ancak Finlandiyalı perakende zinciri HOK-Elanto ülkeye has bu kültürü salgın uyarıları için kullanmaya devam ediyor.

TBWA\Helsinki tarafından gerçekleştirilen kampanyada ajansın iki müşterisi ortak paydada buluştu. HOK-Elanto, Finlandiya’da yayımlanan en büyük gazeteler arasında yer alan Helsingin Sanomat’ta sosyal mesafenin önemine dikkat çeken bir mesaj yayınladı.

HOK-Elanto, 8 Mayıs’ta yayımlanan gazeteye verdiği reklamda ancak iki metre uzaklıkta okunabilen mesaj hazırladı. Siyah beyaz ilandaki yazı yakından bakıldığında bulanık gözükürken belli bir mesafe sonra okunabiliyor. Yazıda, virüsten korunmak ve güvende kalmak için sosyal mesafeye hatırlatması yapılıyor.

Künye

Müşteri: HOK-Elanto
İletişim ve Pazarlama Müdürü: Tuomas Ahola
Ajans: TBWA\Helsinki, Finland
CCO: Jyrki Poutanen
Başkan Yardımcıs: Taneli Mattelmäki
İdari Hesap Müdürü: Taneli Mattelmäki
Hesap Müdürü: Anette Michelsson
Yaratıcı Yönetmen: Joni Furstenborg
Yaratıcı Teknoloji Uzmanı: Juhana Hokkanen
Kıdemli Sanat Yönetmeni Ville Rutanen
Metin Yazarı: Roni Regnér
Kıdemli İletişim Uzmanı: Saana Sundberg
Veri ve İçgörü: Ellen Lindbom
Other: Erno Reinikainen, Tuomas Perälä
Client: HOK-Elanto
Medya Ajansı: Carat Finland
Medya İnovasyon Yönetmeni: Juha Halmesvaara
Stratejik Plalama: Anssi Soini

Görsel: Twitter