Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Tablo Gibi Nakış Manzaralar

Tablo Gibi Nakış Manzaralar

Katrin Vates, nakışta dikiş tekniklerini farklı bir şekilde uygulayarak resim gibi doğa manzaraları yaratıyor.

Mimari, portre ve manzara gibi farklı temalarda üretim yapan pek çok nakış sanatçısı keşfettik birlikte. Bunların içinde doğa manzaraları gerçekten de en sık tercih edilen temalardan biri. Vera Shimunia’nın izlenimci manzaraları, Artemis’in polaroid nakış manzaraları ve Zoe Finn’in dağ manzaraları akıllara kazınan örneklerdendi. Katrin Vates de kendi stilinde nakış manzaralar üretiyor.

Katrin Vates, evini dekore etmek için nakışla ilgilenmeye başlamış. Eski Japon ve Çin peyzajları, ilham kaynakları arasında. Başlamak için, ona ilham veren bir şeyi işliyor. Bu bir ağaç, bir ev, hatta bir çalı olabiliyor. Daha sonra bunun çevresine doğaçlama olarak bir manzara işliyor. Çok nadiren eskiz yapıyor.

Katrin Vates

Nakışlardaki gerçekçi görünümün sırrı

Vates, çalışmalarında ağırlıklı olarak Fransız düğümleri kullanıyor. Ayrıca düz dikiş ve zincir dikiş de kullanıyor. Bu konuda kendi açıklaması şöyle: “Genellikle insanlar resimlerimin yarısından fazlasının Fransız düğümlerinden oluştuğunu düşünüyor ama öyle değil. Düz dikişi öyle bir şekilde kullanmayı öğrendim ki, onu bir Fransız düğümünden ayırt etmek zor olabilir. Bu teknik, nakışlarımı daha gerçekçi hale getiriyor.”

Katrin Vates’in çalışmalarını Instagram’ı üzerinden takip edebilirsiniz.

Katrin Vates

Görsel: Instagram