Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Hiçbir Kan, Kadınları Yıldıramaz

Hiçbir Kan, Kadınları Yıldıramaz

İngiliz hijyenik ped markası Bodyform, kanamanın hiçbir türünün kadınları yıldırmayacağına yönelik güçlü bir kampanya yarattı.

Kadınlar, her ay regl oluyor ancak, bu durum onları günlük hayatta yaptıkları şeylerden alıkoymuyor. Hijyenik ped markası Bodyform’un hazırladığı kampanya kadınların hayatın her alanında başarıyla sürdürdüğü mücadeleyi gözler önüne seriyor ve menstrüal döngünün spor yapmalarına da engel olmayacağı mesajını veriyor.

Kadınların 1 ay boyunca yaşadıkları hormonal değişimleri “FIGHT, BLEED, BURN, PEAK” şeklinde 4 safhaya ayıran Bodyform, kampanya kapsamında Frame Gym, spor eğitmeni Faye Downey ve doğal ürünlerin satıldığı fast food restoranı Leon’la bir araya geldi. Bodyform, kadınların yükselip azalan östrojen, progesteron ve testosteron seviyelerini egzersizle, gerekli besin takviyeleriyle ve motivasyonla dengeleyebileceklerini ve bu döngünün üstesinden daha kolay bir şekilde gelebileceğini düşünüyor.

Kampanya için AMV BBDO ile güçlerini birleştiren Bodyform’un “Blood” (Kan) isimli reklam filminde; bale, sörf, boks, koşu ve kaykay yapan, bisiklete binen, rugby maçı yapan kadınların kanayan parmakları, burunları, dizleri gösteriliyor. Beyaz bir ata binen ve kılıç kuşanan savaşçı kadın figürü ise kadınların gücünü temsil ediyor. Reklam filmi, “No Blood Should Hold Us Back” (Hiçbir Kan Bize Engel Olamaz) söylemiyle son buluyor.

Reglin, hayatın her dalında olması gerektiği gibi sporda da bir tabu olmaktan çıkmasını isteyen Bodyform, St. Mary’s Üniversitesi, Twickenham ve UCL Üniversitesi ile birlikte hijyenik ped kategorisindeki cinsiyetçi basma kalıp yaklaşımlardan kurtulup, müşterilerinin zihnindeki bariyerleri egzersiz ve sağlıklı beslenme ile yıkmak istiyor.

Künye:

Marka: Bodyform
Başlık: “Blood”
Ajans: AMV BBDO, London
Yaratıcı Yönetmenler: Toby Allen, Jim Hilson
Metin Yazarı: Caio Giannella
Sanat Yönetmeni: Diego de Oliveira
Ajans Planlamacısı: Sophie Lewis, Pippa Morris
Hesap Yöneticileri: Sarah Douglas, Tamara Klemich, Anna Holloway, Bogi Horvath
Ajans Yapımcısı: Edwina Dennison
Medya Ajansı: ZenithOptimedia
Prodüksiyon Şirketi: Stink
Yönetmenler: Ben Perry, Ed Bailey
Post Prodüksiyon Şirketi: MPC
Fotoğraf: Adam Hinton

Görsel: Bodyform, YouTube