Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yoga Yapan Oyuncak Askerler Şimdi Gökkuşağı Renklerinde

Yoga Yapan Oyuncak Askerler Şimdi Gökkuşağı Renklerinde

Brogomats'ın birkaç yıl önce tasarladığı Yoga Joes adlı oyuncak askerler, bu defa Rainbow Joes adlı gökkuşağı serisiyle iç huzurumuzu korumaya geldi.

Genellikle toplumun belli kesimleri, ağırlıklı olarak da kadınlar tarafından ilgi görse de yoga aslında herkese faydası dokunabilecek bir pratik. Pozları tamamlamak zarafet, güç ve esneklik gerektiriyor. Tabii önyargıları kırmak da öyle. Erkekler için yoga matı ve çantası yapan Brogamats adlı girişim de yoga hakkındaki bu önyargıları kırmak durumundaydı. İnternette ses getirdiğinden hatırlayanlarınız olacaktır, Brogomats’ın erkekleri yogaya çekmek için bulduğu çözüm, ikonik yoga pozlarında duran oyuncak asker serisi Yoga Joes’u yaratmak oldu. Bu minik yeşil figürler şimdi de Rainbow Joes adıyla gökkuşağı renklerinde.

Savaşma, yoga yap

Dünyada barış istiyoruz ancak çocuklarımıza savaş oyuncakları, oyuncak silahlar, oyuncak askerler almaya devam ediyoruz. Hatta daha kötüsü savaş temalı video oyunlarıyla çevrili dört bir yanımız. “Here to keep the inner peace” (iç huzurunuzu korumak için burada) sloganıyla sunulan Yoga Joes ise bu karanlık tabloya içimizdeki savaş karşıtını okşayan aykırı duruşuyla ekleniyor. Tüm bu savaş çılgınlığı; kötü duruş, sıkıcı renkler ve iç huzurun eksikliği yüzünden olamaz mı?

Yoga Yapan Oyuncak Askerler Gökkuşağı Renklerine Büründü Rainbow Joes

Gökkuşağı birliği “Rainbow Joes”

Rainbow Joes’un her bir gökkuşağı renkli taburunda, 9 farklı yoga pozunda duran askerler yer alıyor. Toplamda ise 7 farklı renk kullanılmış. Her bir pozisyonun her bir renkte versiyonu var. Evinizin baş köşesine dizip keyifle her gün bakmak isteyeceğiniz bir tabur bu.

Yoga Joes‘ın yaratıcısı Brogamats’dan Dan Abramson. Kendisinin de usta bir yogacı olduğunu ekleyelim. Yoga Joes, 2014’te Kickstarter’da fonlanmış ve hedeflediği desteği başarıyla toplamıştı. Rainbow Joes’un ardından Yoga Joes’a ne tür sürprizler geleceğini de Facebook sayfası ve Instagram’ı üzerinden takip edebilirsiniz.

 

Görsel: Yoga Joes