Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Sürpriz Silüetlere Bürünen Ahşap Mobilyalar

Sürpriz Silüetlere Bürünen Ahşap Mobilyalar

Sanatçı ve tasarımcı Sebastian ErraZuriz, heykelsi mobilyalardan oluşan Mechanical Cabinet serisine yeni tasarımlar ekledi.

New Yorklu sanatçı ve tasarımcı Sebastian ErraZuriz, heykel ve tasarım arasındaki sınırların flulaştığı çalışmalarıyla tanınıyor. Daha önce buluntu bir ağaç parçasını kitaplığa dönüştürdüğü Bilbao adlı kitaplık tasarımıyla radarımıza takılmıştı. Yelpaze gibi açılıp genişleyen Mechanical Cabinet (mekanik dolap) serisiyle de ilgi çekti tasarımcı. Şimdi bu seriye eklediği yeni tasarımlarla gündemde.

Mechanical Cabinet: Sürpriz Silüetlere Bürünen Ahşap Mobilyalar

Mekanik dolaplar

Sebastian ErraZuriz işlevi olan heykeller olarak nitelendirebileceğimiz Mechanical Cabinet serisine 3 yeni tasarım eklemiş. 18 çekmeceli olduğu görülen büyük bir dolap ve iki farklı türde de keson görüyoruz bu yeni tasarımlarda.

Mechanical Cabinet: Sürpriz Silüetlere Bürünen Ahşap Mobilyalar

ErraZuriz’e göre insanlar gerçekliği, geçmişten gelen kültürel kodlarla tanımlanan kapalı ve basitleştirilmiş şekillerle sınırlayarak anlamaya eğilimli. Yalnızca bu önceden düzenlenmiş ve tanımlanmış olanı doğru olarak görme, tanıma ve kabul etme eğiliminde ve bu önceden belirlenmiş bilişsel sınırların içinde yaşıyor. Dolayısıyla ErraZuriz, Mechanical Cabinet serisinde bu kültürel kalıpları yıkmayı hedeflemiş. ErraZuriz, New York’ta R & Company adlı tasarım galerisinde “Breaking the Box” başlıklı bir kişisel sergi açtı. Sergi, 9 Mart’a kadar devam edecek.

Sebastian ErraZuriz’in çalışmalarını; internet sitesi, Facebook sayfası ve Instagram’ı üzerinden takip edebilirsiniz.

Mechanical Cabinet: Sürpriz Silüetlere Bürünen Ahşap Mobilyalar

Mechanical Cabinet: Sürpriz Silüetlere Bürünen Ahşap Mobilyalar Mechanical Cabinet: Sürpriz Silüetlere Bürünen Ahşap Mobilyalar

Görsel: Sebastian ErraZuriz