Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Ünlü Tablolara Absürt Dokunuşlar

Ünlü Tablolara Absürt Dokunuşlar

Neil Mendoza "Mechanical Masterpieces" adlı yerleştirme projesinde ünlü tabloları esprili mekanizmaların bir parçası haline getiriyor.

Absürtlük çağın ruhu olsa gerek. Nerede absürtlük içeren yaratıcı bir proje görsek içimizi tarif etmesi zor bir neşe kaplıyor. Öyle ki iletişim kampanyalarında dahi sıkça kullanılan bir yaklaşım halini aldı. Sanatçı Neil Mendoza ise Mechanical Masterpieces adlı projesinde eski eserlere absürt yorumlar getirerek mizah yeteneğini konuşturmuş.

Mekanik şaheserler

Los Angeles merkezli sanatçı Neil Mendoza Mechanical Masterpieces (mekanik şaheserler) serisinde, klasik tabloları 21. yüzyılın ruhuna uygun şekilde yeniden kurgulayan bir dizi yerleştirme üretmiş. Odaklanma süresi kısacık olan çağımız insanına göre optimize edilmiş olan bu yerleştirmeler; izleyicinin tablolardaki figürleri ya da nesneleri dürtmesine, şişirmesine, su ve hatta disko topu eklemesine olanak tanıyor. Bu interaktif çalışma, Pittsburgh Çocuk Müzesi’ndeki (Pensilvanya) “Tough Art” adlı sanatçı rezidansı kapsamında yaratılmış.

Yerleştirme Norman Rockwell ve Grant Wood gibi Amerikalı sanatçılar ve Hollandalı post-empresyonist ressam Vincent Van Gogh da dahil beş ünlü sanatçının eserlerini içeriyor.

Neil Mendoza absürt, mizahi, anlamsız ve gerçeküstü yaklaşımları kullanan ve farklı disiplinleri tekniğine dahil eden bir çağdaş sanatçı. Çalışmalarında cansız nesnelere ve mekanlara hayat vermek için heykel, elektronik ve yazılım gibi farklı pratikleri birleştiriyor. Sanatçıyı internet sitesi, Instagram’ı ve Vimeo kanalı üzerinden takip edebilirsiniz. Klasik eserlere yapılan çağdaş yorumlar ilginizi çekiyorsa buradan yer verdiğimiz diğer yaratıcı projelere göz atabilirsiniz.

Mechanical Masterpieces Mechanical Masterpieces Mechanical Masterpieces

Görsel: Vimeo