Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Marka Kimliğinin Bir Parçası Olarak Beden Dili

Marka Kimliğinin Bir Parçası Olarak Beden Dili

Kaş kaldıran McDonald's kampanyasının ardından bu kez KFC, kampanya mesajını beden diliyle güçlendirerek el sıkışma hareketini sahipleniyor.

Sıradan bir yüz mimiğini kısa sürede marka kimliğinin bir parçası haline getirmeyi başaran McDonald’s’ın kaş kaldıran kampanyasının ardından bir başka fast-food devi daha kendisini vücut diliyle ifade etmeye karar vermiş görünüyor. McDonald’s’ın başarılı kampanyası bu kararda etkili olmuş mudur bilinmez ancak KFC, Birleşik Krallık ve İrlanda’da yayına aldığı yeni kampanyasında evrensel uzlaşının simgesi el sıkışma hareketini sahipleniyor. Mother London imzalı ‘Deal Of A Lunchtime‘ adlı kampanyada KFC, el sıkışma hareketini değer taahhüdünün bir ispatı olarak kullanıyor. 

Traktor tarafından yönetilen kampanya filminde müşterilerine uygun fiyatlı bir ‘Öğle Yemeği Anlaşması’ yapabilecekleri mesajını veren KFC, söz konusu anlaşmayı Twister dürüm satın almak için bir fırsat olarak sunuyor ve bu mesajı el sıkışan çalışanları ve müşterileriyle güçlendirmeye çalışıyor. Scarface filminden aşina olduğumuz “Push it to the limit” parçası eşliğinde seri şekilde el sıkışılan reklam filmi, benzer bir tempoda ilerleyen McDonald’s’ın Raise Your Arches reklam filmini andırmıyor değil.

McDonald’s Birleşik Krallık, yakın zamanda LeoBurnett UK iş birliğiyle hazırlanan ve uzun yıllardır kullandığı meşhur sloganı ile jingle’ının öne çıkarılmadığı, eğlenceli bir koreografiye sahip başarılı bir kampanyaya imza atmıştı. Öte yandan kampanya ile ilgili Mother Kreatif Direktörü Richard Tahmasebi, “Bu anlaşmayı imzalamak için MBA yapmanıza gerek yok. Müzakere becerileri kesinlikle gerekli değil. Gerçekten yapılması çok kolay bir işlem. Öyleyse neden en yakın KFC’yi ziyaret edip kendiniz görmüyorsunuz?” diyor. KFC’nin Deal Of A Lunchtime kampanyası TV, VOD, OOH, restoran içinin yanı sıra dijital ve sosyal medyada da yayınlanıyor.  

Künye:
Reklamveren: KFC Birleşik Krallık ve İrlanda
Kampanya: Do the Deal of a Lunchtime
Reklam Ajansı: Mother
Medya Ajansı: Mindshare
Yönetmen: Traktor
Prodüksiyon: Stink

Görseller: Youtube