Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Dünya Eskisi Kadar Harika mı?

Dünya Eskisi Kadar Harika mı?

Erste Bank için çekilen "In Our Hands", insanın dünya üzerindeki olumsuz etkilerini minyatür modeller üzerinden anlatıyor.

Nüfus yoğunluğunun ve trafiğin bu kadar fazla olmadığı günleri hatırlıyor musunuz? Hava kirliliğinin, mega yangınların, ağaç dallarına takılan ve okyanusları kaplayan plastik atıkların henüz hayatımıza girmediği günlerden bahsediyorum. İklim krizi diye bir şeyi henüz duymadığımız, bu nedenden endişe bozukluğu yaşayıp gelecek kaygısı hissetmediğimiz zamanları hatırlayanınız var mı? O zamanlar belki de “Yeşil ağaçlar görüyorum” sözleriyle başlayan What a Wonderful World parçasını dinlerken öyle pek de gerçek yaşamla çelişkili bir şarkı olduğunu düşünmüyorduk. Peki ya şimdi?

in our hands

Gerçekleri anlatan minyatür sahneler

Zauberberg Productions’ın yönetmen ekibi Dorian & Daniel, Avusturya’da faaliyet gösteren banka Erste Bank için çektikleri In Our Hands isimli filmde tüm bu gerçeklerden hareket etmiş. Filmde hem bu şarkıyı kullanmışlar hem de minyatür modellerle günümüzün neden şarkıdakinin aksine harika olmadığını anlatan sahneler yaratmışlar. Kampanya, yaratıcı ajans Jung von Matt/Donau iş birliğiyle gerçekleştirilmiş.

Dorian & Daniel film hakkında şu açıklamayı yapmış: “Bu minyatür setleri inşa etmek, hem heyecan verici hem de üzücüydü. Bu tür sahnelerde güzelliği bulmaya çalışmak çok garip geliyor. Özellikle de dünyanın her yerinde gerçekten olan şeyin bu olduğunu biliyorsanız.”

İklim krizi hakkındaki duyarlılık kampanyalarında gerçekten etkileyici işler ortaya çıkarabilmek kolay değil. Bu konuda daha önce yapılmış güzel işler görmek isterseniz; Studio Birthplace’in gökten gerçek zamanlı olarak plastik yağdırdığı Humanity’s Impact’ına ve McCann Worldgroup Colombia’nın The River Apartments kampanyasına göz atmanızı önerebilirim.

in our hands

Künye:

Müşteri: Erste Bank
Ajans: Jung von Matt/Donau
Ekip: Gerd Schulte-Doeinghaus, Michael Nagy, Katharina Höller, Karin Uebelbacher, Stephanie Kremser, Sebastian Kubik
Prodüksiyon: Zauberberg
Yönetmen: Dorian & Daniel
DoP: Jake Scott
Yönetici Yapımcı: Juliane Ellrich
Yapımcı: Florian Poltz
Yapım Asistanı: Clara Haas
Bağlantı Operatörü: Julian Hessermann
Servis Prodüksiyon: Digital Spirit
Servis Yapımcı: Ovi Morariu
Birinci Yönetmen Yardımcısı: George Gugulici
Kast: Belinda Norcliffe
Prodüksiyon Tasarım: Adrian Cristea
Styling: Brendi Ioan
Edit: Bobby Good
Müzik: Whitehorse, Nicholas Nowottny
Vokal: Lily Oakes

Görsel: Vimeo